Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Sószoba a légúti betegségek ellen

Rajka - Nemrégiben egy tizennégy négyzetméteres inhalációs klímahelyiséget adtak át a Békefi Ernő Általános Művelődési Központban. Az intézmény növendékei és a helyiek is használhatják a sószobát.
Az iskola raktárhelyiségből kialakított 14 négyzetméteres sószobát a Rajkai Német Önkormányzat nevében Sándorné Hönigmayer Erzsébet elnök adta át az intézménynek. Az inhalációs klímahelyiséget a bölcsődések, óvodások és iskolások mellett a helyiek is igénybe vehetik hétköznaponként déltől délután 5 óráig.

Farkas János, a rajkai általános művelődési központ igazgatója a Kisalföldnek elmondta: a sószobát a német önkormányzat mintegy 400 ezer forintos anyagi támogatásával alakították ki. Az intézményvezető kiemelte Kovács Károly, Baranyai Szilárd, Dávid Krisztián és Pumb Zoltán segítőkészségét.

A sószobában elhelyezett Somadrin oldat javítja a légúti betegségben szenvedők közérzetét és életminőségét. Jótékonyan hat asztma, hörg- és légcsőhurut, arc- és homloküreg-gyulladás, nátha esetén, valamint pollen okozta allergiákban szenvedőknél.

A klímahelyiséget a bölcsődések, óvodások és iskolások mellett a helyiek is igénybe vehetik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Önbíráskodás

Mosonmagyaróvár - Bűnsegédként elkövetett önbíráskodásban találta bűnösnek a bíróság azt a férfit,… Tovább olvasom