Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Sorstársaikon segítenek a hallássérültek

Új klubhelyiségbe költözött a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségének mosonmagyaróvári szervezete, miután az addigi ingatlanjukat már kinőtték.
A Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (Sinosz) 1979 óta van jelen Mosonmagyaróváron. A helyi szervezet aktívan működik a kezdetek óta és a folyamatos létszámnövekedés miatt a korábbi tizenhét négyzetméteres klubhelyiséget kinőtte – tudtuk meg Vámos Imréné elnöktől. Elmondta: a közelmúltban vehettek birtokba egy 58 négyzetméteres ingatlant a Magyar utcában, aminek költségeit a Sinosz-központ állta.

– Mivel közhasznú szervezet vagyunk, bárki jöhet ide, bármilyen kérdése van vagy segítségre lenne szüksége, mi legjobb tudásunk szerint, a lehetőségeinkhez mérten mindent megteszünk azért, hogy mindenki megfelelő felvilágosítást kapjon – mondja Vámos Imréné.

Sinosz: Számos sikeres programot valósítottak meg tavaly.
Sinosz: Számos sikeres programot valósítottak meg tavaly.

A Kiválóság-díjas szervezet 2013-ban is értékes évet zárt, rengeteg sikeres programot valósított meg. A tagság aktivitása kiemelkedő volt. Ezt bizonyítja, hogy a tavalyi Civil Napon a bemutatkozott szervezetek közül a mecénások javaslata alapján a legjobb stand díját a siketek és nagyothallók mosonmagyaróvári szervezete kapta. A nagyszámú és színvonalas program mellett belső és külső pályázatokon is sikerrel indult a szervezet, melyek nélkül a tervezett programoknak csak a töredéke valósulhatott volna meg.

Vámos Imréné a jövőbeni tervek közül az egészség megőrzésével és a betegségek megelőzésével kapcsolatos előadásokat emelte ki, de továbbra is az egyik fő céljuk, hogy minél többen tudomást szerezzenek róluk a régióban és ezáltal minél több sorstársukon segíteni tudjanak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dolgoznak a második hospice-kerekasztalért

A városi hospice-szolgálat létrehozását támogatták az Újjáéledés Alapítvány – Rákbeteg… Tovább olvasom