Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

Sorba állított rehabilitációs pályázatok

A megyei közgyűlés Szigetköz-bizottsága szerdai ülésén a rehabilitációra beérkező pályázatokat sorba szedték. Ezt az erősorrendet javasolják majd a Miniszterelnöki Hivatalnak is.
Az első helyekre kiemelten támogatott projektként Szigetköz esetében Máriakálnok, a Mosoni-Duna esetében Rajka került. Idén – többszörösen megkurtítottan – 310 millió forint maradt a térségi rehabilitációra – jelentette be Pap János bizottsági elnök, majd hozzátette: tizenöt projekt érkezett be a Szigetköz és négy a Mosoni-Duna rendbetételére.

Az elnök kijelentette: azon települések pályázatát kellene támogatni, amelyek már korábban elkezdték a rehabilitációs munkálatokat. Eszerint a bizottság első helyen Máriakálnok 44 milliós igényét támogatja.

Második helyre Dunaremete 66 milliós, harmadikra Ásványráró 8,7 milliós – az Ásványi-Duna-ág lezárását megcélzó – projektjét javasolják. Az első, kiemelt kategóriában kapott még helyet Lipót, Dunasziget, a Fertő–Hanság Nemzeti Park és az Észak-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság projektje.

A Mosoni-Duna esetében Rajka 43 milliós igényét tették az első helyre, megelőzve Mosonmagyaróvár Partos utcai jobb partjának rendbetételére érkezett kérelmét. Harmadik helyre szintén a Lajta-parti város Rudolf ligeti partszakaszának és a Leventei-mellékág rehabilitációjának tervezése került.

A bizottsági ülésen elhangzott: a Szigetközben nemrégiben kutatási céllal engedélyezett elektromos halászatot elfogadhatatlannak tartják. Kérik a megyei közgyűlés elnökét, járjon közben az ügyben, s a Földművelésügyi Hivatal vezetőjét, hogy függessze fel vagy szüntesse meg a határozatát. Pap János elmondta: a környezetvédelmi miniszternek is levelet ír ez ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MTE: A megegyezés után modern tekepálya épülhet

A Mosonmagyaróvári Torna Egylet hamarosan visszakaphatja nevét. A Fővárosi Ítélőtábla a felperesnek… Tovább olvasom