Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Sólyom Lászlót Szigetközbe várják

Öt szigetközi térségfejlesztési társulási elnök ma délelőtt Sólyom László köztársasági elnök hivatalába látogat.
Öt szigetközi térségfejlesztési társulási elnök ma délelőtt Sólyom László köztársasági elnök hivatalába látogat. Személyesen visznek meghívót, tavasszal önkormányzati társulási ülésre hívják az államfőt, aki jobban megismerhetné a térség helyzetét.

Tóth István, Babos Attila, Széles Sándor, Szokoli Sándor és Tamás Lőrincné térségfejlesztési társulási elnököket ma délelőtt tíz órakor fogadja a köztársasági elnöki hivatal vezetője. A szigetköziek egy meghívót visznek Sólyom Lászlónak, s tavasszal a térségbe invitálják.

Hiteles tájékoztatót adnának

„ Mindannyian ismerjük a Magyar Köztársaság természeti értékeiért vívott küzdelmét és személyes elkötelezettségét ezen a téren. Meggyőződésünk, hogy szívén viseli a Szigetköz megmentésének és rehabilitációjának ügyét. Pozsonyban ön úgy fogalmazott, hogy Szigetköz a végnapjait éli és ha kell, harmadik fél bevonását is jónak tartaná a két ország között zajló tárgyalásokba. A Szigetközben élő emberek, illetve az önkormányzati társulások megtiszteltetésnek vennék, ha mindezt, a csodálatos tájat, a helyi véleményeket átfogó módon megismertethetnénk önnel. Ezáltal a helyben élő emberek véleménye a két tárgyaló kormánydelegáció álláspontjai mellett hangsúlyosabban kaphatna szerepet, mintegy »harmadik félként«" – áll levelükben.

A társulási elnök meggyőződése szerint Sólyom László jószolgálati tevékenysége nagyban segítené és felgyorsítaná azt a folyamatot, miszerint a két ország minél előbb jusson megállapodásra Szigetköz érdekében. A térségbeli „delegáció" ezért meghívja a köztársasági elnököt, hogy vegyen részt az önkormányzati társulási ülésen 2006 tavaszi időszakában, ahol az általuk menedzselt LIFE III. uniós projektről is kaphatna tájékoztatót. „Továbbá lehetőség teremtődne a Szigetköz bejárására, melynek során hiteles információkat és benyomásokat szerezve személyesen meggyőződhetne a tájegység jelenlegi állapotáról és a jövő feladatairól" – hangsúlyozta a társulási elnök.

Erős kapcsolatrendszerrel

Tóth István polgármester elmondta: az önkormányzati vezetők azért keresik fel a legfőbb közjogi méltóságot, mert látják a Szigetközhöz való pozitív hozzáállását.
– A térségben jelentős pénzügyi eszközöket használnak fel, s a helyi önkormányzatoknak nem volt megfelelő képviseletük. Korábban nem egyenrangú félként kezeltek bennünket tárgyalópartnereink, akik ráadásul nem a helybeliek boldogulásáért lobbiztak. Most viszont már kellőképp megerősödtünk, s a kapcsolatrendszerünk révén erős érdekérvényesítésre vagyunk képesek – mondta a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fegyelmi eljárás a foglalkoztatóban

A Mosonmagyaróvári Szociális Foglalkoztató vezetője ellen fegyelmi eljárás indult, mivel a revizori… Tovább olvasom