Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Sokat mentettek a sztrádán

Az esetek többségében műszaki mentésekhez kérték a mosonmagyaróvári tűzoltók segítségét.
Nehézségekkel küszködve, de eredményesen zárta az elmúlt évet a mosonmagyaróvári tűzoltóság. Grósz József alezredes, városi parancsnok elmondta: a személyi változások a tűzoltóság minden szakterületét érintették, ez némileg megnehezítette a munkájukat.

A laktanya fejlesztésére is sokat fordított a tűzoltóság az elmúlt évben.
Az önkormányzat intézményfelújítási alapjából egymillió forintot kaptak, amiből az épület utcai homlokzatát renoválták. Az önkormányzati támogatáshoz a tűzoltók saját munkájukat tették hozzá, megduplázva ezzel a beruházás értékét.

A rekonstrukcióra nagy szükség volt, hiszen a homlokzatot utoljára több mint huszonöt éve újították fel és életveszélyessé vált. Folytatódott az elmúlt évben a laktanya nyílászáróinak cseréje is, amit a tűzoltóság támogatók segítségével finanszírozott.

A tűzmegelőzés területén rendkívül sok munkát adtak a tűzoltóknak a szakhatósági feladatok. Az elmúlt évekhez képest mintegy huszonöt százalékkal nőtt az ügyintézések száma. Ez a környéken létesült számos ipari beruházásnak és üzletnek köszönhető.

Az elmúlt évben a korábbihoz képest lényegesen többször kellett a különböző helyszínekre vonulniuk a mosonmagyaróvári tűzoltóknak. Míg 2004-ben 283 esetben riasztották a lánglovagokat, addig az elmúlt évben mintegy 370 alkalommal kellett kivonulniuk. Az esetek több mint hatvan százalékában műszaki mentéshez kérték a tűzoltók segítségét.
Összességében közel ötven sérültet szabadítottak ki a balesetek során a roncsokból, tizenhárom esetben pedig holttestet emeltek ki.
A legtöbbször az autópályán volt szükség rájuk. A legnagyobb kárt okozó tűzeset december végén történt Lébényben, amikor egy telefonokat szállító kamion égett. A lángokban több száz milliós kár keletkezett. A tűz okát még vizsgálják.

A tűzoltóság műszaki fejlesztésében kis lépéseket sikerült tenni, néhány elavult technikai felszerelést kicseréltek. Ez évben pályáznak korszerű gépjárműfecskendőre, amihez az önkormányzat biztosítja az önrészt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénzhozó tarvágás, költséges visszatelepítés

A megyei erdők 30 százaléka ma gánkézben van. A győri erdőfel ügyelet vezetője szerint a pénzt hozó fakitermelés után a már költ- ségekkel járó erdőtelepítés jó néhányszor nehézségekbe ütközik. Három-négyezer hektár erdőt még mindig nem jelentettek be a felügyeletnek, így ott elvileg nem is gazdálkodhatnának a tulajdonosok. Tovább olvasom