Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 09. 01. kedd - Egyed, Egon

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Mosonmagyaróvár hírei, mosonmagyaróvári hírek > Sokan megfújták az alkoholszondát

Sokan megfújták az alkoholszondát

Elektromos alkoholszondával a kezükben rendőrök lepték el a mosonmagyaróvári Deák teret a minap. A közlekedésrendészeti osztály egyenruhásai minden arra közlekedőt megállítottak.

Méhes Ákos - 2012.07.05. 08:13
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A Deák téren tartott akció során a rendőrök nem kértek papírokat, csak egyetlen fújást a sofőröktől. Így az ellenőrzés nem tartott tovább néhány másodpercnél és nem alakult ki nagyobb fennakadás a forgalomban. Az akció során összesen százhetvenhárom jármű- vezető fújta meg a szondát, közülük senkinél sem jelzett pozitív eredményt a műszer.

A rendőrök minden autóst megszondáztattak a Deák téren, a műszer mindenkinél negatív eredményt mutatott.
A rendőrök minden autóst megszondáztattak a Deák téren, a műszer mindenkinél negatív eredményt mutatott.

– A demonstratív akció célja, hogy a sofőrökben tudatosuljon, hogy a nap bármelyik szakában és bárhol találkozhatnak alkoholszondás ellenőrzéssel – magyarázza Makó László, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. Mindez azért vált szükségessé, mert nagymértékben nőtt a személyi sérüléssel járó balesetek száma a környéken. Sok az ittasan okozott baleset is. Ennek egyik példája a vasárnap reggel Dunaszigeten történt karambol is, amikor a sofőr vélhetően ittassága miatt hajtott át egy kerítésen és csapódott az udvaron álló garázsba. (Kisalföld, 2012. július 2.)

A romló baleseti statisztika miatt az elkövetkezendő időszakban rendszeres lesz a demonstratív rendőri jelenlét az utak mentén. A közlekedők több alkalommal találkozhatnak majd a mostanihoz hasonló alkoholszondás ellenőrzéssel is napközben és az éjszakai órákban egyaránt.

Információk. A baleseti statisztika javítása érdekében a megyei baleset-megelőzési bizottság internetes oldala számos hasznos informá-
cióval szolgál a közlekedőknek. A www.police.hu/gyor holnapon a jogszabályváltozásokról, statisztikákról és különböző jó tanácsokról is olvashatnak az érdeklődők.

Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 4. Rbar 2012.07.09. 13:11

173 jármű az akció teljes ideje alatt, amikor is minden arra közlekedőt megállítottak??? Ismerve a kereszteződés forgalmát, megkérdezném:
Mennyi ideig tartott ez az "übermegabrutál" akció? 4-5 percig!???
Röhej!!!

Moderálásra küldöm 3. Alex64 2012.07.08. 06:32

Lehetnének kreatívabbak is a hely kiválasztásában. Mert a szokásos helyeken csak a helyismerettel nem rendelkezők és a lúzerek buknak meg. Az időjárás és napszak függésről nem is beszélve. Azért dicséretes a próbálkozásuk

Moderálásra küldöm 2. 01010 2012.07.05. 12:27

REmélhetőleg lesz folytatása...
De jobb lenne péntek vagy szombat este ill. VASÁRNAP reggel megtartani..
Tisztelt Perjámosy István alezredes úr .

Moderálásra küldöm 1. Csiripiszli 2012.07.05. 09:53

Nagyszerű, remélem jó darabig folytatják a rend őrei, talán ráncba szedik a szabálytalankodókat, s kevesebb balesetet okoznak!Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...