Kisalföld logö

2017. 11. 25. szombat - Katalin 4°C | 14°C Még több cikk.

Sokallják a hatvanszázalékos beépíthetőséget

Két telek beépíthetőségéről és a volt kemping felparcellázásáról döntöttek még tavaly a képviselők. Többek szerint ezzel a döntéssel károsodott a személyes érdekük.
Tavaly Levélen a rendezési terv módosítása ellenkezést váltott ki néhány lakosban. (Kisalföld, 2013. december 10., „Telkek lesznek a kemping helyén"). Akkor Papp Zoltán polgármester elmondta, hogy ő nem érti a felháborodás okát, mivel az egész a nyilvánosság előtt zajlott. A három módosítás közül a legnagyobb visszhangot a kemping átminősítése váltotta ki. Ott így a tulajdonos 16 telket alakíthat ki. A másik módosítás szerint egy parkoló övezeti besorolása nem változott, ám beépíthetővé vált. A harmadik egy saroktelek beépíthetőségéről szólt. A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat megkapta az Állami Főépítészi Iroda hozzájárulását mindehhez.

A volt parkolónál állnak a szomszédok – aminek a mostani módosítás érvényében hatvan százalékát beépítheti a tulajdonos.
A volt parkolónál állnak a szomszédok – aminek a mostani módosítás érvényében hatvan százalékát beépítheti a tulajdonos.

„A lakossági egyeztetést hiányoltuk" – mondta a környékbeli lakókra is hivatkozva Robl Alajos. Mint mondta, nem azt akarják, hogy az egész változtatás semmissé váljon, ám az ő érdekeiket is vegyék figyelembe. A volt parkoló és saroktelek területe így hatvan százalékban beépíthető lesz, négy és fél méteres építménymagassággal. Ők azt szeretnék, ha legfeljebb 40 százalékos beépíthetőséget kapna a tulajdonos az állítólag oda szánt szolgáltatóházra. A kempingnél nem a felparcellázást ellenzik, hanem azt kifogásolják, hogy kicsik a 350 négyzetméteres telkek. Így túlzsúfolttá válna a lakóövezet. Szerintük a megfelelő az lenne, ha a kemping közepére utat építenének, s ugyanúgy folytatódnának a telkek, mint ahogyan a régebbi parcellák vannak.

Az érintett telekszomszédok hiányolták, hogy állításuk szerint erről semmiféle tájékoztatást nem kaptak. A polgármester még decemberben elmondta, hogy a tervet kitették a honlapra és kifüggesztették a községházán is. Levelet viszont senki sem kapott erről.

„A véleményező államigazgatási szervek az eljárás minden fázisában szakmaiságuknak megfelelően megtették, amit megtehettek. A döntést – a szakmai vélemények mérlegelésével – az önkormányzat hozta meg, ezért annak felelősségét a választópolgárok előtt ugyancsak e választott testület viseli. Javaslom, hogy panaszukkal a helyi önkormányzati képviselőjüket keressék meg, és kezdeményezzék a rendezési terv ismételt módosítását" – írta a lakóknak válaszlevelében Kuslits Tibor állami főépítész.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az útkezelő feljelenti a sározót

Mosonszolnok határában az év nagy részében járművek felhordta sárréteg borítja az úttestet. A Magyar… Tovább olvasom