Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Sok volt a gyújtogatás tavaly

A mosonmagyaróváriak és környékiek 337 esetben kérték tavaly a mosonmagyaróvári tűzoltók segítségét. Kibővített állománygyűlésen értékelte a mosonmagyaróvári tűzoltóság elmúlt évi tevékenységét Tukovics János alezredes, városi parancsnok.
Elhangzott: 337 esetben kérték tavaly a mosonmagyaróvári tűzoltók segítségét, ám ezek közül egyik sem volt olyan rendkívüli esemény, ami a lakosság nyugalmát befolyásolta volna.

A riasztások során 173 alkalommal tűznél avatkoztak be, 109 esetben pedig műszaki mentést végeztek a lánglovagok. A tűzesetek jelzése alapján leggyakrabban – 133-szor – egyes fokozatú riasztást kellett elrendelni, míg a hármas, kiemelt fokozatra mindössze kétszer volt szükség. A legtöbb tűzeset – 88 alkalommal – a mező-, illetve erdőgazdaság területén történt, lakástűzhöz 42 esetben kellett vonulniuk, a közlekedésben 15, míg az iparban 10 alkalommal kellett bevetni a tűzoltófecskendőket.

A korábbi évekhez képest emelkedett a gyújtogatásgyanús tüzek száma. Tizenkét ilyen ügyben kellett az esetet a rendőrségnek továbbadni. A keletkezési okok közt élen áll a hőtermelő berendezésekből kialakult tűz, a nyílt láng használata, valamint az elektromos és a technológiai hiba.
A lakóházak tűzvédelmében jelentős változás nem történt a tavalyi évben. Különösen rossz a helyezet a városközponti panelházaknál, ahol a lakók a közös használatú helyiségeket nem rendeltetésszerűen használják, sok éghető anyagot tárolnak, engedély nélkül barkácsolnak, illetve tűzveszélyes munkát végeznek. Ezenfelül a lakások elektromos berendezéseinek felülvizsgálatát elhanyagolják és többen gázpalackot is használnak otthonukban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milliárdos beruházás a határon

Nagyszabású beruházás kezdődhet hamarosan a rajkai határátkelőtől néhány kilométerre fekvő Rusovcén… Tovább olvasom