Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Sok vagy kevés a medence?

Rosszabb helyzetbe kerültek a reumások, miután privatizálták a mosonmagyaróvári termálfürdőt?

A reumatikus panaszokkal küzdő betegek rosszabb helyzetbe kerültek, miután privatizálták a mosonmagyaróvári termálfürdőt – panaszolta egy érintett. A szakorvos és a fürdőigazgató még nem hallott a reklamációkról. 

 A napokban egy olvasónk azt kifogásolta, hogy a mosonmagyar-
óvári termálfürdőt sok reumatikus, mozgásszervi panasszal küszködő beteg veszi igénybe, viszont kevés a medence. Sőt, időnként előfordul, hogy nem mindegyik üzemel, s nagy a zsúfoltság.  Véleménye szerint a betegek rosszabb helyzetbe kerültek, miután privatizálták a termálfürdőt. Állítja, hogy panasza nem egyedi.

Dr. Faragó Sarolta szakorvos érdeklődésünkre elmondta: sok betegnek ír ki a rehabilitációs szakrendeléseken különböző kezeléseket, több esetben gyógyúszást is. A betegek neki még nem panaszkodtak arról, hogy nem tudják megfelelő módon igénybe venni a szolgáltatást.

Orosz Sándor, a fürdő vezetője határozottan cáfolta, hogy a gyógyulni kívánó betegeknek ne biztosítanák a medencék használatát. Orosz Sándor elmondta: naponta ötven és száz között van a fürdőt felkereső betegek száma, akiknek négy medence is a rendelkezésükre áll, ezért nem érti az olvasó panaszát. A termál a hét minden napján nyitva tart, mindenki igénybe veheti. Évente mindössze egy vagy két alkalommal fordul elő, hogy karbantartás miatt az 50 méteres medencét nem használhatják, de a másik akkor is rendelkezésre áll. Kérdésünkre, hogy a termálfürdő mennyi támogatást kap az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól (OEP), Orosz Sándor pontos adatokkal nem tudott szolgálni. Tudomása szerint a fürdőjegy árának 15 százalékát a beteg, 85 százalékát az OEP fizeti. A 15 alkalomra szóló belépőjegyért a betegeknek 915 forintot kell fizetniük.

A vezető hangsúlyozta: a hamarosan elkezdődő rekonstrukció után a fürdő arculata a gyógyászat irányába változik. Az ötvenméteres medence helyén három gyógymedencét és egy gyógyászati központot alakítanak ki. A 33 méteres fedett viszont megmarad, ám ezt is felújítják, és az előírt vízforgató berendezéssel is ellátják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szélerőmű Újrónafőn

Csütörtökön emelték a helyére a rotorját az Újrónafőn épülő szélerőműnek. A hetvenöt méter magas, 800 kilowatt teljesítményű erőművet a Lég-Áram Környezetvédelmi Alapítvány építteti Újrónafő határában, a 86-os főút mentén, a császárréti bekötőútnál. A 200 millió forintos beruházást az alapítvány uniós és hazai kormányzati támogatással valósította meg. Tovább olvasom