Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Sok százan könnyekkel búcsúztatták a doktornőt

Több százas tömeg búcsúztatta dr. Kismarton Mária gyermekorvost, aki májustól fél évszázados mosonmagyaróvári szolgálat után dr. Tóth Gyulának adja át praxisát. A meglepetés zenés műsoron – az ajándékok mellett – a könnyek sem hiányoztak...
Egyre sokasodott a tömeg csütörtökön délután Kismarton Mária doktornő rendelőjénél. Több százan jöttek el a 78 éves gyermekorvos meglepetésbúcsúztatójára. A megható pillanatokra már hónapok óta készült egy, a Facebook-oldalon szerveződő, „Doktornő nyugdíjba megy" nevet viselő csoport. Mozgatója Tóthné Németh Gyöngyi volt.

– Szavakba foglalni nehéz hálánkat az elmúlt évtizedekben végzett munkájáért. Családunk tagjait, több generációt is „végiggyógyított" – emelte ki a szervező édesanya. „Nem a miért, a kiért volt a lényeg: a doktor néni a gyermekekért él" – tette hozzá. Az ének, zene, szavalat mellett természetesen az ajándékok sem hiányozhattak.

A több generációt is gyógyító dr. Kismarton Máriát hatalmas tömeg búcsúztatta.
A több generációt is gyógyító dr. Kismarton Máriát hatalmas tömeg búcsúztatta.

Dr. Kismarton Mária könnyeivel küzdve – a jelenlévőkkel együtt – bontotta ki azt a csomagot, melyben egy emlékkönyv lapult, benne több százak nevével, akiket pályája során gyógyított. Az orvosnő, mint ahogy azt a kis betegek megszokhatták, sem jött üres kézzel: kis matricákkal jutalmazta a gyermekeket. A rendezvényen sok család megjelent, akiket generációk óta ápolt szeretettel, lelkiismerettel. „Ő a világ legcsodálatosabb gyermekorvosa" – véli Sipőcz Józsefné, akinek unokái is a doktornőhöz jártak. Zakariásné Szele Helgát 1964-től kezelte, és később gyermekeit is: „A gyermekeket név szerint ismerte" – tette hozzá Nagy László, akinek szintén az egész családja dr. Kismarton Máriához járt.

„Megható ez a kezdeményezés, mely hónapok óta szerveződött. Édesanyánknak a gyermekek gyógyítása a mindene, most nehéz számára, hogy abba kell hagynia. Mi ebben a környezetben nevelkedtünk, és megtanultuk az alázatot munkánk iránt" – fogalmazta meg a doktornő két fia, dr. Vass Balázs és dr. Vass Gellért. Megjegyezték: 62 évesen tanult meg vezetni, hogy eljárhasson betegeihez.

Kismarton Mária doktornőt búcsúztatták Mosonmagyaróváron

– Nagyon hálás vagyok ezért a sok szeretetért, amit kaptam. Gyermekeket gyógyítani, velük lenni a legszebb feladat. Fájó szívvel búcsúzom – árulta el dr. Kismarton Mária.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még több rendőrjárőrt szeretnének

A hulladékgazdálkodás problémáiról vitáztak napirend előtt a képviselő-testület csütörtöki ülésén. Tovább olvasom