Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Sok az érdeklődő a bakanapra

Bakanap keretében újra találkozhatnak egymással a bezenye-papréti laktanyában egykor szolgált katonák.
Amint arról lapunkban korábban már beszámoltunk egyedülálló kezdeményezéssel bakanapot szervez a bezenye-papréti laktanyában az ott egykor sorkatonai szolgálatát töltő Nagy Attila. Egy nagyszabású találkozó keretében tervezi újra összehozni mindazokat, akik valaha ebben az objektumban szolgáltak, akár hivatásos vagy sorkatonaként. A levéli Nagy Attila – aki egyébként már hallatott magáról a hegyeshalmi kishatár megnyitásáért folytatott küzdelmével – a Kisalföld hasábjain olvasott a laktanya önkormányzati tulajdonba kerüléséről. A fiatalember ekkor gondolta úgy, a sokaknak számos – rossz és jó – emléket őrző falak lebontása előtt még egyszer utoljára összejöhetnének a régi katonatársak felidézni az együtt eltöltött éveket.

Újra találkozhatnak

A sorkatonai szolgálat alatt számos ismeretség és barátság köttetett a laktanya falai közt. A leszerelést követően azonban megszakadtak a kapcsolatok és az egykori bajtársak közül sokan azóta sem látták egymást. Nagy Attila ezért gondolta úgy, egy bakanap keretében felidézhetnék újra a múltat, találkozhatnának ismét a régi katonatársak. A találkozóra szeretne mindenkit összehozni, akik valaha a papréti laktanyában szolgáltak hivatásos vagy sorkatonaként.

Az önkormányzat engedi

A fiatalember a Kisalföldnek elmondta: a napokban a bezenyei önkormányzat képviselő-testülete is áldását adta a rendezvény megszervezésére és rendelkezésre bocsátják az objektumot erre az időre. Így most már gőzerővel folyhat a szervezés és az előkészítés. A lapunkban megjelent írás nyomán számos egykori papréti sorkatona jelentkezett a szervezőnél az ország minden részéből. Sőt, a honvédség is felajánlotta segítségét a bakanap megrendezéséhez különböző felszerelések és eszközök biztosításával. Nagy Attila felvette a kapcsolatot a laktanya egykori parancsnokaival is, akik a tervek szerint szintén részt vesznek majd a találkozón.

Különleges programok

Az összejövetelre az egykori bakák családjukat is elhozhatnák, a tervek szerint mindenkinek akad majd megfelelő elfoglaltság. A programok közt csupa olyan szerepel majd, ami köthető a katonasághoz: így például a surranós futóverseny vagy a festékpatronos lövészet. A szervező azonban nem csupán az egykori katonákat várja június 8-án és 9-én. A hangulatról mindkét napon egy-egy nagyszabású koncert gondoskodik. A tervek szerint a bakanapon a számos előadó mellett a Lord, illetve az Edda együttes is színpadra lép majd.
A bakanappal kapcsolatban további információ a 20/9494- 756-os telefonszámon, illetve a néhány nap múlva már működő www.bakanap.hu internetes portálon kapható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Telefontolvajok szervezett bűnbandája

Az elmúlt év decemberétől igen elszaporodtak a mosonmagyaróvári oktatási intézmények tornatermi öltözőiben a mobiltelefon-lopások. Február elejéig összesen mintegy húsz ilyen lopást jelentettek a rendőrségnek. Az esetek többségében tanítási időn kívül, a délutáni órákban dolgoztak az öltözői „szarkák”. Tovább olvasom