Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Skype-olnak a településvezetők

Szigetköz - Hat falu tizenhárom közintézményében harminc számítógépet kötöttek össze skype-pal: az így ingyenes telefonos munkakapcsolat gyors, költséghatékony és ellenőrizhető.

A körjegyző azt tervezi, a hétfői vezetői értekezlet videokonferenciává alakulhat.

˝A versenyszférában mindenki így dolgozik, a közszférában új csak ez a módszer. Hollandiában egy biztosítótársaságnál dolgozó ismerősöm este nyolckor felállt a vacsoraasztaltól, majd otthonában egy negyedórás munkahelyi videokonferenciába kapcsolódott be˝ – mondta dr. Tóth Zoltán Darnózseli, Kisbodak és Dunaremete körjegyzője, aki októbertől Hédervár, Lipót és Mecsér helyettes körjegyzője is.

Dr. Tóth Zoltán (jobbra) darnózseli körjegyző skype-on hívhatja például Juhász József hédervári polgármestert (balra). Úgy tervezi, a laptopokkal hétindító videokonferenciákat is szervezhetnek a kör
Juhász József hédervári polgármester

Juhász József hédervári polgármestert
Dr. Tóth Zoltán darnózseli körjegyző  skype-on hívhatja például Juhász József  hédervári polgármestert. Úgy tervezi, a laptopokkal hétindító videokonferenciákat is szervezhetnek a körjegyzőségekben. Fotók: Bertleff


A közelmúltban  hat közép-szigetközi település (Darnózseli, Kisbodak, Dunaremete, Hédervár, Lipót, Mecsér) fűzte szorosabbá kapcsolatát intézményhálózatuk költséghatékony és modern működtetése érdekében.

˝Jövőbe mutató, költséghatékony és modern megoldást választva mind a tizenhárom intézményünkben – polgármesteri hivatalokban, iskolákban, óvodákban – kiépítettük a skype-rendszert. Ez gyakorlatilag egy interneten keresztüli élőszó- és írásbeli kapcsolatteremtés lehetőségét jelenti, amelynek segítségével gyorsan, ingyenesen létesíthetnek munkakapcsolatot egymás között a kollégák, a hivatalok munkatársai. Remélem, hogy idővel több telefon-előfizetést le tudunk mondani, a munka pedig lényegesen gyorsabbá, átláthatóbbá, ellenőrizhetőbbé és hatékonyabbá válhat˝ – folytatta. A kezdeményezés ritka, de nem egyedülálló: a megyében a Börcs–Ikrény–Abda körjegyzőség is elindította ezt a rendszert. Dr. Tóth Zoltán azonban új ötlettel is kirukkolt.
 
˝Apparátusainkban sokan rendelkeznek laptoppal, így a hétfőnkénti vezetői értekezleteket akár videokonferencia is válthatja. A jövőben ezt a megoldást tartanám természetesnek a települések intézményvezetői közötti értekezletek fórumának˝ – mondta. Most ugyanis hétfőnként Darnózselin találkozik a három falu közös óvodájának, iskolájának vezetője, a polgármesterek és a körjegyző. ˝Időt, pénzt és energiát spórolhatnánk meg ezzel a rendszerrel: jegyzői konferenciákat, kistérségi találkozókat is kiválthatnánk e módszerrel˝ – mondta. A mostani egyszeri befektetés során a hat faluban összesen harminc mikrofonos fülhallgatót vettek, darabját nagyjából kétezer forintért. ˝A rendszer ráadásul továbbfejleszthető: Darnózselin a tanintézmény pedagógusai pályázaton tizenhárom laptopot nyertek. Egymást és a közintézmények, hivatalok dolgozóit ők is gyorsan és költséghatékonyan elérhetnék˝ – mondta dr. Tóth Zoltán.

Olvasóink írták

 • 3. elemér 2009. december 16. 18:05
  „Skype az új dolog a hivatalban, pláne egy polgármesteri hivatalban. Onnan még faxolni se szabad külföldre. USA-ban is ez a helyzet. Ott privát ügyre hivatkoznak és bevan tiltva az info. Ez nevetséges mikor az ember saját ügye után érdeklödik a nyugdijhivatalban mert szeretné tudni mi ujság. Semilyen infot nem adnak mikor halogatnak valamit, mert az privát.”
 • 2. Tmoha 2009. november 30. 10:31
  „Kár, hogy a képaláírások felcserélődtek! A Skype nem új dolog, csak eddig nem nagyon vették észre a benne rejlő lehetőségeket, tanulni pedig sohasem késő! Ehhez kellet egy fiatal, agilis felhasználó, jelen esetben dr Tóth Zoltán. Amúgy már egy ideje én is használom, távoli rokonokkal való kapcsolattartásra, mert Skype nem ismer "határokat".”
 • 1. agihk 2009. november 30. 08:31
  „erre most jöttek rá?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén 42 új munkahelyet teremtettek

Mosonmagyaróvár - 1,2 millió euróból újították fel a Greiner Bio-One Hungary Kft. irodaházát és… Tovább olvasom