Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Sikeres Rotaract-akció a kolontári játszótérért

"Red Sludge" néven a mosonmagyaróvári Rotaract karitatív ifjúsági szervezet kezdeményezésére indult az a nemzetközivé duzzadó összefogás, melynek eredményeként a napokban Kolontáron játszóteret adtak át.

Egy évvel, egy hónappal és egy nappal a vörösiszap-katasztrófa után a mosonmagyaróvári Rotaract kezdeményezésére indult nemzetközi és hazai összefogás eredményeként játszóteret adtak át Kolontáron. Nagy Katalin, a Rotaract egyik tagjának tájékoztatása szerint a kezdeményezés egy tavaly novemberi jótékonysági est megszervezésével indult, mintegy háromszázezer forint gyűlt össze. A győri klub is rendezett hasonló jótékonysági estet. A sikerek arra ösztönözték a mosonmagyaróvári klubtagokat, hogy országossá szélesítsék a kezdeményezést.

A Red Sludge néven útjára indított projekthez valamennyi hazai Rotaract klub csatlakozhatott. A kolontári polgármesterrel egyeztetve tűzték ki a közös célt: egy játszótér megépítését.

A Rotaract fiataljainak kezdeményezésére játszótérnek örülhetnek a kolontári gyermekek.
A Rotaract fiataljainak kezdeményezésére játszótérnek örülhetnek a kolontári gyermekek.


– Az összefogás mellett büszkék lehetünk arra is, hogy a Nemzetközi Rotaract Board megszavazta, hogy a Belgrádban megrendezett Rotaract-találkozó minden résztvevője egy euróval támogassa Red Sludge projektünket, így 561 euró gyűlt össze – fűzte hozzá Nagy Katalin, és megjegyezte: remélik, hogy sok örömet fog okozni a Kolontáron élő családoknak a megépült játszótér, és részben feledtetni tudja a katasztrófa szörnyűségeit.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kollégium a magyarságtudat szellemében is nevel

Az '56-os mosonmagyaróvári sortűz emlékének ápolása, a magyarságtudat erősítése mellett többek közt… Tovább olvasom