Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Sikeres nyílt és egészségnap Mosonmagyaróváron

A katasztrófavédelem kiemelt célként tűzte ki, hogy a munkája során összefogja, szervezze és felkészítse azokat a személyeket, akik a baj órájában, szervezetten, gyorsan, önkéntesen hajlandók áldozni a bajbajutottak érdekében.
Annak érdekében, hogy minél szélesebb körben megismerhessék a katasztrófák elleni védekezés mindennapjait, munkáját, illetve megismerjék az önkéntesek munkáját, a Mosonmagyaróvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Mosonmagyaróvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság nyitott kapuk programot szervezett november 20-án a laktanyában.

A nyílt napon a katasztrófavédelem munkájának megismerése és a tűzoltó múzeum megtekintése mellett egészségügyi programokon is részt vehettek az érdeklődők.A katasztrófavédelmi nyílt nap során a tűzoltók bemutatták az érdeklődők részére készenléti szereiket, különleges felszereléseiket, polgári védelmi eszközeiket, bepillantást engedtek a tűzoltók napi feladatvégzésébe. Több orvos és egy dietetikus szakember is részt vett a nyílt napon, így az érdeklődők általános állapotfelmérésen túl, a bőrgyógyász és a dietetikus egészséges életmóddal és táplálkozással kapcsolatos hasznos tanácsait is meghallgathatták. A program aktív résztvevője volt a Magyar Vöröskereszt Mosonmagyaróvári Területi Szervezete, amelynek munkatársai önkéntes véradást szerveztek a helyszínen. A nap folyamán 102 segítőszándékú, önzetlen ember nyújtotta karját, hogy segíthessen embertársain.A nyitott kapuk programon közel háromszáz látogatót, résztvevőt fogadtak a laktanyában az érdekes és hasznos bemutatókon, tájékoztatókon és a véradáson.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatékonyabb szűrés vidéken is

Tovább olvasom