Kisalföld logö

2017. 06. 24. szombat - Iván 18°C | 33°C Még több cikk.

Sikeres jótékonysági est Bencéért

Zsúfolásig megtelt a Balassi Bálint Művelődési Ház színházterme a múlt hét végén a négyesztendős CF-beteg kisfiú, Theiler Bence gyógykezeléséért rendezett jótékonysági esten.
Lapunkban korábban beszámoltunk arról (Kisalföld, 2006. január 15.), hogy a jánossomorjai Theiler Bence egy igen ritka genetikai betegséggel, cisztás fibrózissal (CF) született. A CF egész életre szóló, veleszületett, öröklődő betegség, amelyre sajnos nincs gyógymód, a krónikus baj egész életen át tart. Egy hárommillió forintba kerülő védőoltással azonban jelentősen javítható a kisfiú állapota. Mivel a család saját erőből nem tudta előteremteni ezt az óriási összeget, Szennik Éva, a jánossomorjai ifjúsági színjátszó kör vezetőjének segítségével egy jótékonysági koncert szervezésébe fogtak.

A jótékonysági esten számos helyi előadó és művészeti csoport vállalta díjmentesen a szereplést, és közel kétórás, színvonalas műsorral szórakoztatták a jótékonykodókat. Az est fővédnökségét Kurunczi Károly polgármester és dr. Bács Ildikó gyermekorvos vállalta.
Bence édesanyja, Theilerné Nemes Klaudia a jótékonysági est végén meghatottan köszönte meg a rengeteg támogatást és a család felé irányuló őszinte szeretetet.

A jótékonysági estig 933 ezer forint érkezett Bence folyószámlájára. A rendezvényen pedig adományokból 407 ezer 600, süteményárusításból 38 ezer forint támogatást kaptak. Egy mosonmagyaróvári magánszemély vállalta, hogy kifizeti a védőoltás beszerzéséhez szükséges hiányzó összeget. A szülők és Bence lapunkon keresztül is köszönik az önzetlen adományokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Összekötő kerékpárút 142 millióból

142 millió forintos pályázati pénzből építene a rajkai önkormányzat összekötő kerékpárút… Tovább olvasom