Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Sikeres felderítések sorozatos bűnesetben is

Számos nagyobb horderejű, esetenként sorozatosan elkövetett bűncselekményben sikerült elfogniuk a tetteseket a mosonmagyaróvári rendőröknek.
Az elmúlt évben sok munkát adtak a mosonmagyaróvári rendőröknek a hegyeshalmi határátkelőn felfedett bűncselekmények. Babos László őrnagy, a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője a Kisalföldnek elmondta: tavaly számos esetben indítottak eljárást kábítószerrel, illetve kulturális javakkal való visszaélés, valamint a hulladékgazdálkodás megsértése miatt. Ez utóbbi esetekben elsősorban használt akkumulátorokat, illetve lejárt szavatosságú fagyasztott húsárukat próbáltak behozni az országba.

Határon átnyúló szálak

A mosonmagyaróvári rendőrök több olyan ügyben is nyomoztak az elmúlt évben, aminek szálai a határokon is átvezettek. Az európai elfogatóparancs elrendelésével két esetben, egy sikkasztás és egy sorozatos gépjárműfeltörés elkövetőjét a spanyol rendőrök fogták el, és adták ki a magyar hatóságnak. Nemzetközi vonatkozása van egy csoportosan elkövetett rablásnak is, amiben egy magyar, egy osztrák és szlovák állampolgárt gyanúsítottak. A rablás két elkövetője már rendőrkézre került, ám a szlovák férfivel szemben még elfogatóparancs van érvényben.

A rablók nem kímélték az elmúlt évben a környék játéktermeit sem. Az év elején az egyik városközponti kaszinót rabolták ki ismeretlenek fegyvernek látszó tárggyal, míg néhány hónappal később mások a hegyeshalmi bevásárlóközpontban működő játéktermet fosztották ki. Mindkét eset tetteseit keresi a rendőrség.

Betörők, besurranók

Több sorozatos lopás elkövetőit sikerült a mosonmagyaróvári rendőröknek kézre keríteniük az elmúlt évben. Volt olyan elkövető, akinek a számlájára tíz betöréses lopás írható: minden esetben vendéglátóegységekbe vagy boltokba ment be. Egy másik tettes kizárólag temetőkben lopta meg az általában egyedülálló, idős látogatókat. Számos besurranásos lopás is történt az elmúlt évben Mosonmagyaróváron és a környező településeken. Ezeknek az ügyeknek két budapesti illetőségű gyanúsítottja már előzetes letartóztatásban van, többek ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.

Erőszak a családban

Több esetben tettek érdemi lépéseket a rendőrök a családon belüli erőszak ellen. Ilyenkor az egyik fél sorozatosan bántalmazta családtagját, alkalmanként akár súlyosabb bűncselekmény elkövetésének lehetősége is fennállt. A rendőrség közbelépésének köszönhetően több alkalommal sikerült előzetes letartóztatásba helyezni a bántalmazókat. Ellenük kiskorú veszélyeztetése, súlyos testi sértés, vagy akár lőfegyverrel való visszaélés miatt is indult eljárás.

Egyre gyakoribbak a környéken a mobiltelefon-lopások. A rendőrség szerint ennek az is oka, hogy a gyerekek egyre fiatalabb korban kapnak mobilt szüleiktől. A sokszor 60 ezer forintos, vagy még ennél is nagyobb értékű készüléket úgy lopják el tőlük, hogy az utcán ilyen-olyan ürüggyel leszólítják őket. Az ilyen ügyek mintegy felében tudják a rendőrök felderíteni az elkövetőt, vagy visszaszolgáltatni a telefont.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Wathay énekei

Régi terve valósult most meg Kátai Zoltán énekmondónak: lemezre énekelhette Wathay Ferenc… Tovább olvasom