Kisalföld logö

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 21°C | 32°C Még több cikk.

Sikeres a pályázat – épülhet az inkubátorház Mosonmagyaróváron

Aláírták a támogatási szerződést, ezzel minden akadály elhárult a Mowinparkba tervezett inkubátorház felépítése elől. A 176 milliós beruházás 123 millió uniós támogatással valósul meg. Ezzel szeretnék segíteni a kisvállalkozások elindulását a városban.

Már a Mowinpark kialakításakor felvetődött, hogy a kezdő vállalkozások segítésére pályázati támogatással úgynevezett inkubátorházat létesítenek. A parkban a területek értékesítésekor sok olyan érdeklődő is akadt, akik letelepedtek volna, ám nem volt elegendő forrásuk, hogy saját ingatlant vegyenek és oda még telephelyet is építsenek. Ezért döntött úgy a Movinnov Kft., hogy érdemes lenne egy úgynevezett inkubátorházat felépíteni a Mowinparkban. E célra az elmúlt év elején adódott pályázati lehetőség. Az összességében 176 millió forintos beruházás megvalósításához a Movinnov Kft. 123 millió uniós támogatást nyert. A támogatási szerződést a napokban írták alá.

Ebből az összegből épül fel a parkban a 850 négyzetméter alapterületű inkubátorház. Az épületben négy csarnokrészt, hat irodát, tárgyalót és szociális helyiségeket alakítanak ki. Az inkubátorház lényege, hogy a legfeljebb három éve működő vállalkozások a piaci viszonyokhoz képest kedvezményes áron bérelhetnek berendezett irodát vagy üzemcsarnokot.

A létesítmény emellett számos egyéb, a cégek működéséhez szükséges szolgáltatást biztosít. Így például a dolgozók számára öltözőket, vizesblokkokat, étkezőt, de gondoskodnak a takarításról, a vagyonvédelemről is, valamint igény esetén pályázatírói vagy oktatási szolgáltatásokat is megszerveznek. Mindezek érdekében a Movinnov Kft. együttműködési megállapodást kötött a kereskedelmi és iparkamarával, illetve olyan céggel, ami már hosszabb ideje működtet inkubátorházat más városban.

A leendő létesítményt igénybe vevő vállalkozások kezdetben kedvezményesen bérelhetnek helyiségeket. Ezután a díj fokozatosan közelíti a piaci szintet. A néhány év alatt így megerősödő cég az inkubátorházat elhagyva önállóan alapíthat telephelyet. A létesítmény tervei már elkészültek, érvényes az építési engedély is.
A tervek szerint a jövő év elején indul a kivitelezés, 2011 második felében pedig már fogadja a vállalkozásokat az inkubátorház.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták a felső-szigetközi betörőt?

Több betörést követően lopott biciklivel már éppen hazafelé tekert az a szlovák fiatalember, akit… Tovább olvasom