Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Sikerek az objektív mögül

Gartai Papkovács Kálmán fényképezőgéppel fejezi ki érzéseit, s két pályázati sikert is elért.
Mosonmagyaróvár 650 éves évfordulójához kapcsolódóan a fotóegyesület pályázatot írt ki Az én városom címmel. Összesen 132 alkotás érkezett: a legjobb negyven kép kerülhetett falra az ünnepi kiállításon. Mindössze kilenc mű alkotója részesült díjazásban. Gartai Papkovács Kálmán két munkájával is köztük volt.

A neves fotóművészekből álló zsűri az izraelita temető gondnokát ábrázoló portrét és egy, a Magyar utcán lencsevégre kapott idős párról készült képet talált díjazásra érdemesnek. A legjobb negyvenbe egy harmadik fotó is bekerült. Ez az óvári várat ábrázolja sajátos nézőpontból, szó szerint az élére állítva, halszemoptikával fotózva. Ez a technika kissé „hordósra" húzza a képet.

Papkovács Kálmán, aki hetedik éve tagja a Mosonomagyar- óvári Fotó Egyesületnek, nemcsak alkotóként szerepelt a tárlaton, a megnyitó házigazdája is ő volt. Sokat köszönhet az egyesületnek, hiszen nagyon sokat tanul tapasztaltabb kollégáitól, nem kevés szakmai segítséget is kap tőlük. Ismereteit az iskolapadban is bővíti, hiszen a Budapesti Szolgáltató és Kézművesipari Szakképző Iskola fényképészhallgatója.

Neve ismerősen csenghet, hisz műsorvezető is volt a helyi rádió mikrofonja előtt. Akkoriban levelező tagozaton tanult, s időhiány miatt döntenie kellett. Az iskolát választotta. Döntését nem bánja, hiszen eközben szeretett bele komolyan a fotózásba és találta meg végre azt az önkifejezési formát, amelyben teljesen otthon van. Mostanában a pályázatokra összpontosít, készíti referenciaalbumát és hamarosan elfoglalhatja első igazi fotósállását a fővárosban.
Legkedvesebb témái közé az emberábrázolást, az úgynevezett szociofotókat és a természetképeket sorolja Papkovács Kálmán.

A fotós e beszélgetés napján kapta az értesítést legújabb pályázati sikeréről. Iskolája szervezésében egy nemzetközi megmérettetésen vett részt Marci című képével. Az ezerkétszáz pályamű közül bekerült a díjazott legjobb százba.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél a stabilitás megőrzése

Az építmény- és a kommunális adó emeléséről határoztak Jánossomorján. Tovább olvasom