Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

ShivaMoon: Mexikó helyett Dunaremetét választották

Dunaremete - Lézershow-val, négy napig tartó folyamatos zenével, DJ-kel, bazársorral és ezerötszáz külföldi és kétszer ennyi hazai fesztiválozóval számolnak a szervezők Dunaremetén, az augusztusi ShivaMoon elektro- és trance-fesztiválon.

Jan Engel, a rendezvény főszervezője Dunaremetén intézi a ShivaMoon fesztivál előkészületeivel kapcsolatos ügyeket. A Kisalföldnek elmondta: a festői környezet, a természeti adottságok miatt választották a szigetközi települést a korábban tervezett mexikói helyszín helyett. Úgy véli, a rendezvényre érkezők létszáma elsősorban az időjárástól függ. Kedvező feltételek esetén ezerötszáz külföldi, s majd kétszer ennyi hazai fesztiválozót várnak.

– Kaliforniába jártam képzőművészeti egyetemre, s különösen a mozgóképkultúra és a fotók érdekelnek: azt vizsgáltam, hogyan lehet ebből háromdimenziós dekorációkat kihozni.

A ShivaMoon a képzelet világába kalauzolja el a felnőtteket egy hétvégére jelmezeivel, építményeivel, lézershow-jával és zenéjével.

– Természetesen családok is érkeznek, ám azt ajánljuk: a kisebb gyermekek csak estig maradjanak, hisz ez a képi világ és zene összetettebb annál, hogy a gyermekek is megértsék. Az augusztus 24-én kezdődő fesztiválon folyamatosan két színpadon szól majd a zene, de lesz egy fotelokkal berendezett, „relaxációs" zenét játszó sátor is. Rengeteg jelmezbe öltözött ember érkezik a ShivaMoonra, karneváli lesz az atmoszféra. Különleges rendszerünknek köszönhetően a hangok a tánctér felé összpontosulnak, valamint a Duna és a töltés felé vezetjük el. A szlovák falvak a túloldalon pedig elég távol vannak a folyótól. Napközben az árusok speciálisan kialakított helyiségeiben vásárolni lehet: itt többek közt különleges indiai és thaiföldi áruk kaphatók majd. Sokan – elsősorban külföldről – a természeti adottságok miatt is érkeznek, megismerik a Szigetközt: a négy nap alatt azonban alapjában véve minden a zenéről szól. Külföldi DJ-k – például az izraeli Atomic Pulse, Audio Junkies – mellett négy hazai lemezlovas is a színpadra lép. Dunaremetén mindenki ingyenbelépőt kap, a tervek szerint a többi magyar látogatónak 10, a külföldieknek 50 euró lesz a belépő – mondta Jan Engel. 

Cséfalvay Attila

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtalálták a Dunába ugrott férfit

Dunasziget - A közelmúltban számoltunk be arról (Kisalföld, 2007. július 3.), hogy eltűnés miatt keres a rendőrség egy Balaton mellől érkezett férfit, aki egyik éjszaka Dunasziget-Cikolánál ugrott a folyóba, hogy ússzon egyet, s azóta sem adott életjelet magáról. Tovább olvasom