Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Shivamoon: Kétezer fesztiválozó a dunaremetei platánsornál

Dunaremete - Hétfőn hivatalosan bezárta kapuit a Dunaremete mellett megszervezett elektronikus zenefesztivál, a Shivamoon – de sokan még így is kitartóan rúgják a port. Folyamatosan csomagolják össze az igen látványos dekorációkat, díszítéseket, a külföldi látogatók is lassan hazautaznak.
A többkarú hindu főistenről elnevezett fesztivál Németországban komoly hagyományoknak örvend. Idén először a Duna melletti kétszázötven lelkes kis falu közelébe, a dunaremetei platánsor mellé hozták el a nemzetközi rendezvényt a szervezők, akik több ezer látogatóra számítottak.

Információink szerint csupán kétezren váltottak jegyet a fesztiválra, ebből ezerötszáz külföldi. Többségük Németországból és Ausztriából érkezett, de holland, svéd, olasz és szlovák fesztiválozókat is vonzott a négynapos fergeteges buli, melyet lézershow és tűzzsonglőrök produkciója színesített a neonparádé mellett.

– A dunaremeteiek ingyen, a környékbeli települések lakói tíz euróért válthattak jegyet a fesztiválra – erősítette meg Marovics Géza, Dunaremete polgármestere, aki elmondta: nagyon kulturált rendezvény volt, a hulladékot a szervezők maradéktalanul eltakarították. A Rekultív a szelektív szemétgyűjtésben nyújtott segítséget.

– A falunak egy fillérjébe sem került a rendezvény, csak profitot hozott – hangsúlyozta a vendéglátó település vezetője. Amellett, hogy a remeteiek az ötveneurós jegy helyett ingyen léphettek be a fesztivál területére, a helyi vállalkozóknak is előnyére volt, forgalmuk jelentősen megnőtt. Az önkormányzat vendégháza újabb nyereséget hozott a településnek.

Bár a faluban sokan tartottak a rendbontástól, semmilyen rendellenesség nem történt, az orvosi sátorban is csak egy egyszerű bokaficamot láttak el a szakemberek.

– Egy fesztivált nem lehet ennél csendesebben megszervezni. Köszönöm a környék lakóinak a megértést – kaptuk a választ a polgármestertől arra a felvetésre, hogy sokan panaszkodtak a környező településekről a zajra.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

38 tagú kábítószer-hálózatot lepleztek le

Mosonmagyaróvár - Harmincnyolc gyanúsítottja van annak a kábítószeres ügynek, amit nemrégiben zártak… Tovább olvasom