Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 4°C Még több cikk.

Sertésszem a laborban

A Kossuth Lajos Gimnázium Öveges Laborjában novemberben kezdődött el a munka. A diákok többek között sertésszemet is boncolhattak.
Novemberben kezdődött el a természettudományos oktatás megújítását célzó laboratóriumi munka a Kossuth Lajos Gimnáziumban. Hat mosonmagyaróvári és öt környékbeli általános iskola tanulói és tanárai vesznek részt a közös munkában. Eddig csaknem 200 tanuló és kísérő tanáraik végeztek kísérleteket biológia, földrajz, fizika és kémia tantárgyakból.

Diákok, tanárok 11 iskolából: A laboratóriumi munka novemberben kezdődött el a Kossuth-gimnáziumban.
Diákok, tanárok 11 iskolából: A laboratóriumi munka novemberben kezdődött el a Kossuth-gimnáziumban.

Az Öveges Laborban boncoltak többek között sertésszemet, modellezhették a savas eső kialakulását és környezetkárosító hatásait, valamint az olajszennyezést. Modern digitális szenzorok segítségével követhették nyomon a testek szabadesését és lejtőn való mozgását. A kísérletek során kimutatták a levélben található színanyagokat, valamint korszerű laboratóriumi eszközökkel különböző fizikai és kémiai változásokat is vizsgálhattak.

Februárban a természettudományos napok keretében nemcsak a részt vevő iskolák tekinthetik meg a laboratóriumban folyó munkát, hanem más intézmények tanulói is jelezhetik részvételi szándékukat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kongóiakat fuvarozott

A román sofőr azt mondta, utasait stopposként vette fel a kocsiba, az előkerült tárgyi bizonyítékok… Tovább olvasom