Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Sem részesedés, sem műsoridő

A megye összes érintett várositelevízió- vezetője cáfolja azt az állítást, miszerint Gyurcsány Ferenc miniszter, megyei szocialista elnök részesedést vagy műsoridőt vásárolna a médiában, s annak koncentrációjára törekszik.

„ Összeegyeztethetetlen"

A megye városi televízióinak tulajdonjoga kapcsán Birkás Tivadar fideszes képviselő kavart vihart nemrégiben: egy nyilatkozatában kijelentette, hogy Gyurcsány Ferenc ifjúsági és sportminiszter Győrben, Csornán és Mosonmagyaróváron készül médiabefektetésre. Szerinte ennek a szocialista médiakoncentrációnak az az oka, hogy 2006-ban ő lesz a baloldal képviselőjelöltje Mosonmagyaróváron.

Ezt a részesedésvásárlást az érintett sajtófőnöke cáfolta, s Gyurcsány Ferenc politikusi szerepkörének összeegyeztethetetlenségével magyarázta állítását. Emellett a Győrben hamarosan megalakuló új városi televízió vezetői sem tudnak erről a szándékról.

Csak pletykaszinten

Dr. Molnár Csaba, a Magyar Szocialista Párt megyei alelnöke lapunk megkeresésére elmondta: korábban nem is hallott ilyen információkat, s szó sem esett a térségben médiakoncentrációról. Sőt: a szocialista párt egyik megyei városban sem tervezi a helyi városi televíziókban műsoridők megvásárlását. Horváth Ferenc, a mosonmagyaróvári Duó Városi Televízió egyik tulajdonosa elmondta: pletykaszinten hallott ezekről az elképzelésekről, de sem a részesedés, sem a műsoridő-vásárlás tekintetében nem kereste meg senki a televíziót. A Lajta-parti MM VTV megkérdezett illetékese sem tudott hasonló megkeresésről.

Csornán nem került szóba

Molnár Ferenc, a csornai kábeltelevízió ügyvezetője szinte szóról szóra ugyanezt mondta lapunknak: bár Gyurcsány Ferenc nemrégiben járt a televízió stúdiójában, sem tulajdonrész-, sem műsoridő-vásárlásról nem beszéltek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A polgármester kiáll a Motim mellett

A mosonmagyaróvári önkormányzat gazdasági társaságai ügyvezetőinek megbízását meghosszabbította a… Tovább olvasom