Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Segítség az időseknek

Mosonmagyaróvár - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a közelmúltban országos pályázatot hirdetett idős személyek számára azzal a céllal, hogy életfeltételeiket saját otthonukban javítsák.
A pályázati felhívás olyan komfortfokozó, kisebb felújítással megvalósítható munkák elvégzésére kínál lehetőséget, amely a betegségeik, képességvesztéseik következtében kialakult nehéz helyzetet enyhíti. A pályázat segítségével olyan akadálymentesítő felújítások végezhetőek majd el a lakásokban, amelyek értéke nem haladja meg a bruttó 400 ezer forintot, és nem a lakás komfortfokozatának emelését, hanem a benne élő idős ember életét könnyítik meg.

A pályázat beadásának határideje február 23. volt, a feltételek között szerepelt, hogy alapellátásban részesüljön a kérelmező idős ember, így az elektronikus kérdőívek kitöltésében a jelöltek segítségére siető Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás együttműködő partnereként az Egyesített Szociális Intézmény (ESZI) jöhetett szóba. Az ESZI közreműködésével a városban és a környező településeken a társulás felmérte a rászorulók körét. A pályázatot elektronikus formában, e-mail cím birtokában, meglehetősen bonyolult technikai módon lehetett elkészíteni, ezért a társulás munkaszervezete az ESZI-vel közös munka eredményeként adta be az egyes igényléseket. A kivitelező kiválasztása után minden lakás tekintetében részletes, mindenre kiterjedő árajánlatot kértek és kaptak. A lehetőségről értesülve tizenketten jelezték, hogy szükségük lenne a lakás és leginkább a fürdőszobák akadálymentesítésére.

A technikai és műszaki adottságok miatt azonban csak hat pályázat benyújtása bizonyult reálisnak.

A segítők az idősek egészségügyi állapotának megfelelően igyekeztek kiválasztani azokat, akiknek végül elkészítették a pályázatát. A pályázatok eredményéről a beadási határidő után 30 napon belül értesülnek a pályázók.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyárra megújul a városháza

Jánossomorja - Az év elején kezdődött és várhatóan június végére készül el a városháza felújítása. A… Tovább olvasom