Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 4°C Még több cikk.

Segítség a lépcsőjáró lift

Törvény írja elő, hogy a közszolgáltató intézményeknek a mozgáskorlátozottak számára is biztosítania kell az akadálymentes megközelítést. A Magyar Posta Rt. is erre törekszik, ami látszik beruházásaiban is.
Biztonságosan: Március végétől használható a lift.
A posta soproni igazgatósága három megyében – Vas, Veszprém és Győr-Moson-Sopron – működik. Összesen 600 postahelyen látja el feladatát. Ezekben a hivatalokban, ahol szinteltérés nehezíti a megközelítést, a törvényben előírt határidőig, 2004-ig igyekeznek kiépíttetni az akadálymentes megközelítés feltételeit. Van, ahol csak rámpa megépítésére van szükség, de előfordul, hogy lépcsőjáró liftet helyeznek ki.
Ez utóbbi létesítésének költsége elérheti a hárommillió forintot is. A teendőket időben kezdte el a társaság, s az igényfelméréssel párhuzamosan konkrét munkálatok is folynak. Ennek eredményeként került a mosonmagyaróvári 1-es számú posta főbejáratához néhány napja – egyelőre még üzemen kívüli – lift.
– A lépcsőjáró lift hivatalos üzembe helyezését március végére tervezzük – mondta dr. Simon Gyula beruházási osztályvezető. A biztonságos használatához még szükség van némi terepbetonozásra és a liftet kezelő személyzet kioktatására. Az elektromos meghajtású, egyenárammal működő szerkezetet gombnyomással lehet aktivizálni. A lehajtható dekni két küszöbbel és karzattal egészül ki. Az osztályvezető hangsúlyozta, a részvénytársaság mindent megtesz azért, hogy a törvény szabta határidőig teljesítse az előírtakat. Így kívánja biztosítani a mozgáskorlátozottak részére is azt a lehetőséget, hogy úgy vehessék igénybe a posta szolgáltatásait, mint bárki más.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyerek ütött gyereket

Agyrázkódással és kisebb-nagyobb ütésből, rúgásból származó sérüléssel került kórházba az az ötödik… Tovább olvasom