Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Segítőkész Rotaract: túl az első sikeres akción

Tavaly december elején alakult a Rotaract Club Mosonmagyaróvár. Az elnevezés a Rotary in Action szóösszevonásból ered.

A Rotaract a hazánkban és nemzetközileg is egyaránt elismert Rotary leányszervezete. Olyan ifjúsági, jótékonysági csoport, amely helyi kötődésű klubokból épül fel, s ezek világhálózatot alkotnak. Ma a világ 155 országában több mint 8000 Rotaract klub működik, 186 ezer taggal.

A mosonmagyaróvári egyesület célja a segítő közösségfejlesztés, a nemzetközi kapcsolatok gazdagítása, a szociális viszonyok elősegítése, kulturális és sportrendezvények szervezése. Ennek szellemében nyitott minden a célrendszerébe illeszkedő kezdeményezés iránt, s kész együttműködni bármely hasonló célokat megvalósító szervezettel.
Annak ellenére, hogy a klub egy hónapja alakult, már túl van az első sikeres akcióján is. Együttműködve a mosonmagyaróvári Baptista Szeretetszolgálattal, a cipősdoboz-akció által mintegy 40 rászoruló családnak tudtak karácsonyi ajándékokkal szolgálni.

Terveik közt szerepel a környezetünk élhetőségének javítása, jótékonysági rendezvények szervezése, rászorulók támogatása. Ehhez támogatókra van szükségük. Címük: Rotaract Club Mosonmagyaróvár, 9200 Mosonmagyaróvár, Vár 2. E-mail: rotaract.mosonmagyarovar@gmail.com.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nadrágszíjhúzó esztendő elé néznek

Mosonmagyaróvár - Főként a normatívaváltozások miatt szűkös bevételekkel és feszített… Tovább olvasom