Kisalföld logö

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 19°C | 30°C Még több cikk.

Segédeszközök Tomikának

Jagadics Tamáska 11 évvel ezelőtt betegen született. A mozogni alig tudó, ingerekre kevésbé reagáló fiú a napokban speciális toló- és fürdetőszéket, valamint ágyat kapott.

Februárban írtunk a beteg kisfiúról

A jánossomorjai Jagadics család beteg kisfiát idén február 27-én lapunkban is bemutattuk. A gyermek 11 éve született betegen, s azóta felügyelet mellett, ágyban tölti mindennapjait. A vizsgálatok kimutatták: nem fejlődött ki agya bal oldali halántéklebenye, Ohtahara-szindrómában szenved és epilepsziája végigkíséri majd életét. Szinte sokkhatásként érte a szülőket a hír, hogy születése után nem sokkal rövid életet jósoltak a kicsinek az orvosok.

Friss levegő kellene

Édesanyja, Renáta gondoskodásának biztosan sok köze van ahhoz, hogy a környezetére alig reagáló kisfiú még mindig köztünk van. Ugyan egyre nagyobb, nehezebb, de a szülői szeretet erőt ad emeléséhez és kezeléséhez. No meg ha már fogytán az energia, ott van Nikoletta, a kishugi, aki bájával, kedves természetével, kitűnő tanulmányaival értelmet ad a további küzdelemnek.
Februári írásunkban utaltunk arra, hogy Tamáska viszonylagos stabil állapotának megőrzéséhez nagyban hozzájárulna, ha többet lehetne a friss levegőn.

Különleges tolókocsi

Ez szinte kivitelezhetetlen volt, mert a gyermek a babakocsit már kinőtte, izomsorvadásban szenvedő, mindig hajlított lábai, tartás nélküli törzse és feje miatt nem ültethették hagyományos tolókocsiba sem. Írásunk nyomán azonban összefogtak az emberek és a napokban megérkezett a Jagadics családba egy méretre készített speciális tolószék, melynek költségeit az egészségbiztosító, illetve az Prangyal az Egészségért Alapítvány finanszírozta. Az alapítványra egy neve elhallgatását kérő férfi, a szék készítését végző gyógyászati segédeszközöket gyártó cégre pedig dr. Gyurcsó Mária főorvos hívta fel a család figyelmét. Szabó János, a Győri Mozgáskorlátozottakért Egyesület elnöke pedig az öttevényi Harka Kálmán speciális lerakatát ajánlotta. Innen öt jánossomorjai vállalkozó pénzadományából egy többfunkciós ágy is került Tomikának. Hamarosan pedig még egy fürdetőszék is érkezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Agresszívabb a társadalom

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon 875 ügyben rendeltek el nyomozást az idei év első hét… Tovább olvasom