Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Schengeni próbaüzem Jánossomorján

Jánossomorja - Alig egy hónapja számoltunk be arról, hogy Jánossomorján az egykori, „parlagon" hagyott határőrlaktanyát augusztus derekára felújítják, és megkezdődik – az országban elsőként – a schengeni próbaüzem.
A megszépült-fiatalodott épületet már a helyi polgárőrök, az önkéntes tűzoltók birtokba vették, és itt kapnak „otthont" a rendőrök is.

– A mai nap nyertesei Jánossomorja és a környék lakói. Bízunk abban, hogy a közbiztonság javulni fog – emelte ki beszédében Kurunczi Károly, a település polgármestere, aki dr. Piros Attila igazságügyi és rendészeti minisztériumi rendészeti szakállamtitkárral ünnepélyesen adta át tegnap az egykori határőrlaktanyában kialakított objektumot. A rendezvényen a helyi önkormányzat tagjai mellett a megyei rendőr-főkapitányság és a megye valamennyi kapitányságának vezetősége, illetve a határőrség képviselői is részt vettek.

A megújult épületben a helyi önkéntes tűzoltók és a polgárőrök kapnak helyet; a rendőrség és a határőrség integrációja jegyében a rendőrök és a határőrök is egy épületben dolgoznak majd. A munkálatokat egyrészt a megyei és országos rendőr-főkapitányság, másrészt a helyi önkormányzat finanszírozta. Az épület felújítására mintegy tizennégymillió forintot fordítottak, a parkosítás, aszfaltozás és szegélyezés az önkormányzat kétmillió forintos támogatásával valósult meg.

A helyi rendőrőrs a polgármesteri hivatal keretében működő tizennyolc négyzetméteres helységből a korszerűsített épületbe költözik, számuk várhatóan négyről mintegy húsz-huszonkét főre duzzad. Az önkéntes tűzoltók szertárat és irodát, a polgárőrök is további irodát birtokolhatnak. A huszonöt fős önkéntes tűzoltó-egyesület az igen rossz állapotban lévő pusztasomorjai és a mosonszentpéteri Templom téren található épületből költözik át az új objektumba.

A lakók biztonságáért felelős szervezetek egy fedél alá kerülése a szakemberek szerint hatékonyságukat növeli. „Szolgáljanak és védjenek" – ezt a mottót követheti majd mindhárom szervezet a közös együttműködés jegyében – erősítette meg Gorgosilits Fábián rendőr ezredes, a megyei rendőr-főkapitányság megbízott vezetője.

Mészely Réka

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Halakat ''gereblyéztek'' Ásványrárón

Ásványráró - Négy győri férfi bukott le a napokban Ásványrárónál. Az orvhalászok hármas horoggal… Tovább olvasom