Kisalföld logö

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 7°C

Sattler emlékét őrzik Mosonmagyaróváron

Négyszázezer forint alaptőkével – egyhavi fizetésének felajánlásával – Árvay István polgármester magánszemélyként létrehozta a Dr. Sattler János Alapítványt.

Mindehhez az örökösök, Otto Sattler és dr. Hans Sattler is hozzájárultak.
Az alapítvány célja dr. Sattler János síremlékének felújítása és gondozása, a városegyesítő polgármester emlékének megőrzése érdekében adománygyűjtés a városban szociális tevékenységet végző civil szervezetek javára; szociálisan hátrányos helyzetben levő fiatalok tehetséggondozása; jótékonysági rendezvények támogatása.

A támogatáshoz pályázati úton lehet majd hozzájutni.

Árvay István azt mondta: az alapítvány névválasztása nem véletlen. Dr. Sattler János civil életében is sokat tett a városért, a rászorulókért, ténykedése alatt látványosan nőtt a város gazdasági potenciálja is. Örökségét ápolni, az alapítványt fenntartani minden mosonmagyaróvári polgármesternek kötelessége. Az alapítvány kuratóriumába aktív politikával nem foglalkozó volt városvezetők, Stipkovits Pál és Plutzer István, illetve Horváth László volt vezérigazgató (Vogel & Noot kft.-k) kerültek.

Adományokat az alapítvány bankszámlaszámán fogadnak: Duna Takarék Bank 58600252-11233871. A pályázati feltételekről a későbbiekben a www.arvayistvan.com honlapon lehet majd olvasni. További információ az 577-805-ös telefonszámon kérhető.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elbúcsúztak a végzősök Mosonmagyaróváron

A hagyományoknak megfelelően búcsúztak el az alma matertől és a várostól a helyi egyetemi kar végzős… Tovább olvasom