Kisalföld logö

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 8°C | 15°C

Sapu-díj: a zöldmezőtől a világszínvonalig

Az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány a közelmúltban ismét tehetséges alkotókat jutalmazott. „Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója” pályázaton a mosonszolnoki Sapu Ipari és Kereskedelmi Betéti Társaság ügyvezető igazgatójának, Mihalicz Antalnak dolgozatát különdíjjal értékelték.

Tehetséges alkotókat jutalmaztak

Az Ipar Műszaki Fejlesztéséért Alapítvány (IMFA) a közelmúltban elkötelezettségének bizonyítékaként ismét tehetséges alkotókat jutalmazott. Kemény Tamás ügyvezető igazgató Budapesten adta át „Az év kiemelkedő fiatal műszaki alkotója" pályázat díjait, ahol régiónkbéli pályázatot is üdvözölhettünk. A mosonszolnoki Sapu Ipari és Kereskedelmi Betéti Társaság ügyvezető igazgatójának, Mihalicz Antalnak dolgozata különdíjat érdemelt.
A díjazott lapunk érdeklődésére elmondta: – „A Sapu a kiválóság útján" címet viselő pályázat a vállalat fejlődésének globális bemutatásán túl a cég sikeres történetének néhány olyan állomását, eredményét emeli ki, amely megvalósításában mint a cég vezetője és jó ideig egy személyben műszaki fejlesztője jelentős szerepem és aktív részem volt. A dolgozat kitér arra, hogy miként vált az 1995-ben zöldmezős beruházásban épült modern gyár alkalmassá a napi 14 ezer külső és belső tükör, 4 ezer pótféklámpa és 14 ezer hátsó lámpa gyártására. Hogyan gyarapodott a nemzetközi cégek magyar vállalataitól eltérően a kezdetektől magyar menedzsmenttel irányított cég munkatársainak száma 360 főre és milyen kedvező folyamatoknak köszönhetően növekedett az árbevétel.
Kitér még az egyik neves német autógyártó az „Év beszállítója" díja elnyerésének folyamatára és a prognosztizálja a 2001. évi Nemzeti Minőségi Díjért beadott pályázat esélyeit is. 

22 pályamű érkezett

Az IMFA ügyvezetője a díjkiosztó ünnepségen ismertette: felhívásukra 22 pályamű érkezett különböző egyetemi műhelyekből, kutatási-fejlesztési intézményekből, kis- és középvállalatoktól, valamint hazai és multinacionális cégektől. Az alapítvány kuratóriuma a pályázatok díjazására 2 millió forintot szavazott meg, ezen felül hét jelentős cég, illetve szervezet további egymillió forint értékű különdíjat ajánlott fel. Az első díjat Gótzy András nyerte el a háromdimenziós mozdulatlan
mozgó óriásplakát kifejlesztéséért és megvalósításáért. A második helyezett Baranyi Péter lett A szinguláris értékalapú szabályozótervezés és alkalmazása a robotikában című munkájával. A harmadik díjat Görbe Zoltán kapta A hűlési idő analitikus és kísérleti meghatározása és felhasználása a nagy szilárdságú acélok hegesztéstechnológiájának
tervezéséhez című dolgozatáért.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatalmas hőveszteség, magas fűtésszámlák

Hónapok óta viták folynak az ipartelepi házaknál tapasztalható távfűtési anomáliákról, a… Tovább olvasom