Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Sallai Péter viseli a 20-as sisakot

Harmincegy évnyi tűzoltói munka után tegnap ünnepélyes keretek közt nyugállományba vonult Grósz József mosonmagyaróvári parancsnok.
Ünnepi állománygyűlésen búcsúzott tegnap a tűzoltóságtól Grósz József városi parancsnok, egyúttal beiktatták a testület új vezetőjét, Sallai Péter alezredest. A város nevében Szabó Miklós polgármester köszöntötte a nyugállományba vonuló parancsnokot és adta át nyugdíjas-igazolványát.
A polgármester kiemelte: Grósz József olyan állapotban adja át utódjának a tűzoltó-parancsnokságot, amire nem csupán ő, hanem az egész város büszke lehet. Úgy dolgozott, mint az a futballbíró, akit a nézők észre sem vesznek, csendben és nagy szakmai alázattal. Megtalálta a megfelelő hangot feletteseivel és beosztottjaival, ami feltétlenül szükséges volt a nyugodt munkavégzéshez. Pesztenlehrer Lajos ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató méltatta Grósz József három évtizedes tűzoltói pályáját. Elmondta: kiemelkedő hivatástudattal végezte munkáját, jó szervezettséggel és szakmai felkészültséggel működő parancsnokságot ad át utódjának.

Grósz József meghatottan fogadta a szakmai szervezetek és külföldi delegációk elismerő szavait. Mint mondta: élete egy jelentős szakasza zárult le a tegnapi nappal. Sikeres munkájához nagyban hozzájárult családi háttere, amit az ünnepségen egy-egy szál virággal köszönt meg feleségének és lányainak.

A tűzoltóság irányítását pedig jelképesen a 20-as számú parancsnoki sisak átnyújtásával adta át utódjának.

Sallai Péter megköszönte, hogy jól felkészült, fejlődőképes tűzoltóságot vehet át. Elmondta: mivel elődeivel személyesen is együtt dolgozott, ismeri az általuk képviselt irányvonalat és a továbbiakban is eszerint szeretne tovább dolgozni. (Az új parancsnokot rövidesen bemutatjuk lapunkban. A szerk.)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyelőre csak Városi Kollégium a neve

A kollégiumi férőhelyek csökkentésével február elején foglalkozott első ízben Mosonmagyaróvár önkormányzata. Akkor határoztak arról, hogy önálló városi intézményt hoznak létre. Az önkormányzat fenntartásában jelenleg két kollégium működik, összesen 180 férőhellyel a Kossuth-gimnázium és a Hunyadi-iskola kezelésében. Tovább olvasom