Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 1°C Még több cikk.

Sakkegyesület alakult a gyerekekért

Tavaly év végén megalakult a Fehér Ló Sakk Egyesület, mely a fegyelemre tanító, a koncentrációt erősítő játék legkisebb ˝barátait˝ kívánja felkarolni, összefogni.

Tíz szülő tavaly év végén hozta létre a Fehér Ló Sakk Egyesületet a gyereksakk támogatására. Mosonmagyaróváron Németh László és Zorkóczy György sakkoktatók keze közül már sok ígéretes diák került ki. A civil szervezet célja az lenne, hogy összefogja egy egyesület keretében azokat a gyerekeket, akik szívesen tölti szabadidejüket ezzel a játékkal.

– A gyereksakk támogatására hoztuk létre tíz szülővel együtt a Fehér Ló Sakk Egyesületet. Célunk az, hogy a gyermekeink szervezetten vegyenek részt a különféle versenyeken. Akár egyenruhában, Mosonmagyaróvár felirattal, ezzel is erősítve a városhoz kötődő identitásukat – magyarázza Lobitz Ákos, az egyesület elnöke. Hozzátette: helyi szinten is terveznek sakkversenyeket, de az oktatásra is figyelmet fordítanának. Jelenleg Németh László és Zorkóczy György sakkoktatók több mint félszáz gyerekkel foglalkoznak óvodáskortól a középiskolá-
sokig. Az egyesületi elnök szerint felmenő rendszerben szeretnék biztosítani az érdeklődő gyermekek számára a képességüknek megfelelő tanulást.

A ˝sakkbarát˝ gyermekek Németh László és Zorkóczy György oktatóval.
A ˝sakkbarát˝ gyermekek Németh László és Zorkóczy György oktatóval.

– Terveink közt szerepel, hogy a rászoruló, ám a sakkot szerető gyermekek oktatását, versenyeit is támogatni kívánjuk anyagi erőnkhöz mérten. Sakktáborokat kívánunk szervezni, sakknapot és roadshow-t, nem csak sakkozni tudó gyermekeknek, akik így játékosan ismerkedhetnének ezzel a fegyelemre, koncentrációra tanító játékkal – tette hozzá a civil szervezet vezetője. Ő abban bízik, hogy mivel a Nemzeti alaptantervben is kiemelt helyen szerepel a sakk, a városban és környékén mind több pedagógus ismeri fel a fejlesztő játék oktatásának fontosságát. ˝Bízunk benne, hogy Mosonmagyaróvár, mint régi sakkfellegvár, még további sikereket fog elérni ezen a területen˝ – fűzte hozzá Lobitz Ákos.

A sikeres darnózseliek: Almási Vivien, Majdán Tünde és Nérai Kitti.
A sikeres darnózseliek: Almási Vivien, Majdán Tünde és Nérai Kitti.

A mosonmagyaróvári sakkozó gyermekek nemrég újabb sikereket értek el a megyei olimpián, egyéniben és csapatjátékban is. Kiemelkedett a mezőnyből Németh Csilla és Kustán Rebeka a Móra-iskolából, míg a csapatok közül az országos döntőbe jutott a Bolyai- és az Ujhelyi-iskolák csapata. A darnózseli iskola diákjai is öregbítették intézményük hírnevét a megmérettetésen. Az Almási Vivien, Majdán Tünde és Nérai Kitti alkotta csapat is ott lesz majd az országos döntőben.

Olvasóink írták

  • 2. Techniker 2013. január 22. 13:56
    „Hajrá ZORRO!! Min.: 2-od és első osztályu játékosokat nevelni!”
  • 1. cseppek 2013. január 21. 14:06
    „Milyen helyes gyerekek!
    Sok sikert nekik és a szülőknek/pedagógusoknak is!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félidőben a pénzt és a koncepciót keresik Mosonmagyaróváron

Az önkormányzat elmúlt két évét értékelte a Mosonmagyaróvári Polgári Kerekasztal Egyesület (MPKE)… Tovább olvasom