Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Saját szemeteskocsik a béreltek helyett

Most még bérelt járművekkel gyűjtik a hulladékot, de várhatóan év végére már sajátokkal fuvaroz a Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. egy félmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően.
A Mosonmagyaróvár és Csorna környéki településeken tevékenykedő Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. eszközparkját, informatikai rendszerét korszerűsítik 485 millió forintból. A Mosonmagyaróvár Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás ehhez 456 millió forint uniós és hazai költségvetési támogatást kapott.

Amint arról többször írtunk, a mintegy hetven települést tömörítő társulás tavaly fejezte be a térség hulladékgazdálkodási fejlesztését. Jánossomorján új válogató és mechanikai feldolgozó állt üzembe. Az időközben a tulajdonába került közszolgáltató lakossági vegyes hulladék gyűjtésére szolgáló járműparkkal nem rendelkezett. Ezt jelenleg is bérelt járművekkel végzi. Kosár Tibor cégvezető tájékoztatása szerint ezen a helyzeten segít az új beruházás, melynek támogatási szerződését már aláírták. A beszerzések előkészítése és bonyolítása már elindult.

A majd félmilliárdos fejlesztés során nyolc új hulladékgyűjtő jármű érkezik, melyből kettő nagy konténer ürítésére is alkalmas lesz. Üzembe állítanak egy utóaprító berendezést a jánossomorjai mechanikai feldolgozó sorhoz, mely 3 centisre darabolja a szemetet, így könnyítve meg annak értékesíthetőségét.

A társulás tulajdonában levő és a szolgáltatónak üzemeltetésre átadott 24 jármű mozgását, üzemanyag-felhasználását nyomon követő járműkövető rendszert is beüzemelnek, továbbá számítógépet és nyomtatót telepítenek a tíz hulladékudvarba. A csornai és a mosonmagyaróvári ügyfélszolgálati irodákba új informatikai rendszert telepítenek, mely az ügyfélszolgálati munka segítésén túl digitális fényképezőgéppel és helymeghatározó műszerrel járul hozzá az illegális hulladéklerakások azonosításához. A jánossomorjai feldolgozóüzemben is megújul az adminisztráció.

A közbeszerzés elkezdődött, az eszközök és járművek idén októberig megérkeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még keresik a seriffet

Az önkormányzat létrehoz egy rendészeti szervet, a tagjainak pedig joguk lesz különböző… Tovább olvasom