Kisalföld logö

2017. 02. 21. kedd - Eleonóra 2°C | 8°C Még több cikk.

Saját háza táján gyújtogatott

Csemeztanya - A napokban zárta le a rendőrség a nyomozást a Csemeztanyánál az elmúlt időszakban történt gyújtogatások ügyében. A 22 éves helybéli fiatalembert nemcsak rongálással, hanem közérdekű üzem megzavarásával is gyanúsítják, mivel a tűz miatt szünetelt a település vízellátása.
Nagyobb kárt okozó rongálás ügyében kezdtek nyomozást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon még a múlt év augusztusában, miután a Hegyeshalomhoz tartozó Csemeztanya határában valaki szándékosan, egymást követően több helyen is felgyújtotta a szalmabálákat. A tűzben közel félmillió forintos kár keletkezett.

A nyomozás végül nem csupán rongálás miatt indult, hanem közérdekű üzem megzavarása miatt is, mivel a tűzben meghibásodott és működésképtelenné vált a Csemeztanya vízellátását biztosító berendezés. Emiatt az itteni házakban másfél napig szünetelt az ivóvízellátás.
A nyomozás során a rendőrök rövid idő alatt eljutottak ahhoz a csemeztanyai 22 éves fiatalemberhez, aki nagy valószínűséggel elkövette a gyújtogatásokat.

A gyanúsított kezdetben csak részben ismerte el a bűncselekményeket, ám végül teljes körű feltáró vallomást tett.

Azt is elárulta, hogy még 2006 végén a szintén Csemeztanya határában felcsapott tüzet is ő okozta. Akkor a gyújtogatásával szintén közel félmilliós kárt okozott. A férfi, miután meggyújtotta az aljnövényzetet vagy a szalmabálákat, várt egy kicsit, míg méteres lángok csaptak fel, majd minden esetben saját mobiltelefonjáról értesítette a tűzoltókat.

Előfordult, hogy saját nevén, de álnéven is telefonált. Sőt, a tűzoltók kiérkezésekor a helyszínen még a lángok megfékezésében is segédkezett. Kihallgatása során valódi magyarázatot nem tudott adni tettére. Mint mondta, csupán unatkozott és ezért gyújtott tüzet. Elmondása szerint tisztában volt azzal is, hogy a lángok miatt veszélybe kerülhet egész Csemeztanya vízellátása is, ám mint mondta, ez nem igazán érdekelte.

A rendőrség a napokban zárta le a nyomozást a fiatalember ügyében és nagyobb kárt okozó rongálás, illetve közérdekű üzem megzavarása gyanújával és vádemelési javaslattal átadják az ügyészségnek. A rongálás miatt három évig, míg az utóbbi bűncselekményért öt évig terjedő szabadságvesztésre is számíthat az elkövető.

Megint égtek a bálák
Az elmúlt napokban Csemeztanyánál ismét történt egy tűzeset. Ezúttal is szalmabálák égtek el mintegy 70 ezer forint értékben. A tűzvizsgálat kiderítette, hogy a lángokat szándékos gyújtogatás okozta. A rendőrség ebben az ügyben egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz, de vizsgálják az esetleges összefüggéseket is a korábbi tűzesetekkel.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendfenntartás mellett mélységi ellenőrzéseket is végeznek

Mosonmagyaróvár - Közel megduplázódott a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi… Tovább olvasom