Kisalföld logö

2017. 05. 26. péntek - Fülöp, Evelin 12°C | 22°C Még több cikk.

Rongálások, verekedések a „Bermuda-háromszögben”

Az állandó rongálások, verekedések és garázdaságok visszaszorítása érdekében a rendőrök megerősített szolgálattal folyamatosan járőröznek.
Az utóbbi hónapokban nagyobb létszámmal folyamatosan jelen vannak a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság járőrei a magyaróvári belvárosban szombat éjszakánként. A rendőri berkekben már csak „Bermuda-háromszögnek" nevezett Jókai utcában hétvégenként éjjelente szinte folyamatosak a különböző rendbontások, verekedések és garázdaságok a vendéglátóhelyek környékén.

Timár Gábor őrnagy, a közrendvédelmi osztály vezetője a Kisalföldnek elmondta: tavasz óta folyamatosan, megerősített szolgálattal járőröznek a magyaróvári belvárosban, mivel a környéken igen elszaporodtak a garázda jellegű cselekmények. A járőrök éjszakai útvonalának korábban is része volt a Magyar utca és környéke, ám alig fordultak ki a rendőrök a sarkon, máris újrakezdődött minden. A magyaróvári belváros utcái szinte minden vasárnap reggelre magukon viselték a nyomát az előző éjszaka történéseinek. A néhány kisfröccstől felerősödött fiatalok padokat szedtek szét, virágtartókat borogattak, tujákat és virágokat téptek ki, a Magyar utcai pavilonok ablakait törték be, valamint falhoz vágták a kiürült sörös- vagy éppen borosüvegeiket. A folyamatos rendőri jelenlétnek köszönhetően mára lényegesen visszaszorultak a garázdaságok a környéken. Ennek ellenére azonban – miután nem lehet mindenki mellé rendőrt állítani – szombat éjszakánként még most is számos esetben kell eljárniuk a rendőröknek.

Legutóbb például éppen egy garázdaságnál intézkedtek a rendőrök, amikor a Jókai utcában kitört verekedésről érkezett bejelentés a kapitányságra. Az egyik vendéglátóhelyen összeszólalkoztak a fiatalok, szó szót követett, majd egymásnak estek az előzőleg elfogyasztott, jelentős mennyiségű alkohol hatása alatt álló vendégek. A nézeteltérést a fiatalok többsége a kórház traumatológiáján végezte kisebb sérülésekkel. Egy fiatal nőt pedig a rendőrök kénytelenek voltak előállítani, mert a többszöri felszólítás ellenére sem csillapodtak le indulatai. A szombat éjszakai razziák általában minden esetben egy-egy garázdaság vagy rendzavarás miatti szabálysértési feljelentéssel végződnek. A rendőrök emellett sokszor kezdeményeznek szabálysértési eljárást a vendéglátóhelyek üzemeltetőivel szemben is, mivel fiatalkorúakat szolgálnak ki szeszes itallal.

A rendőrök szerint a környék folyamatos, fokozott ellenőrzése ugyan meghozza az eredményét, ám ez a probléma tüneti kezelése. Hatékonyabb megoldást hozhatna, ha az önkormányzat – más városok mintájára – helyi rendeletet alkotna a közterületi szeszesital-fogyasztás tilalmáról. Emellett korlátozni kellene a vendéglátóhelyek nyitvatartási idejét is.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eladó a ''romantika'' Dunakilitin

Családi okok miatt ötszázezer euróért eladó a hatvan százalékban „kész” Romantik Hotel Dunakilitin. Olyan vevőt keresnek, aki felépíti a szállodát, sőt, állítólag két év múlva uniós forrás is mutatkozik a korábban tervezett egészségcentrum és vendéglátó-ipari szakközépiskola felépítésére. Tovább olvasom