Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Robbantással fenyegette a rendőröket egy jánossomorjai férfi

A rendőrök gyorsaságának és elővigyázatosságának köszönhetően szerencsére nem történt tragédia egy veszélyes fenyegetés nyomán a minap Jánossomorján.

Egy helyi férfi levelet küldött a bíróságra, amiben saját háza és lakókörnyezete felrobbantásával fenyegetőzött.

A történet a Mosonmagyaróvári Városi Bíróságon kezdődött a minap, ahová egy polgári peres ügyben idézték be az 52 éves jánossomorjai F. Zoltánt. A tárgyaláson a férfi gondnokság alá helyezéséről döntöttek volna, ám F. Zoltán nem jelent meg a bíróságon. Ehelyett feleségével küldött zárt borítékban egy levelet a bírónak.

Az asszony elmondása szerint férje előző este adta kezébe a levelet, hogy adja át azt a bírónak, mert ő nem fog elmenni a tárgyalásra. A feleségnek azonban nem volt tudomása arról, mit is írt férje a levélben.
Az írás megdöbbentő tartalma azonban nyomban kiderült, amint a bíró felnyitotta a borítékot. F. Zoltán levelében kifejtette, nem ért egyet a gondnokság alá helyezésével, valamint azzal vádolta hozzátartozóit, hogy tönkre akarják tenni és ellehetetleníteni az életét – tudtuk meg Csokán Csaba alezredestől.

A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság vezetője lapunknak elmondta: a férfi azt is leírta, amennyiben a rendőrök elő akarják őt vezetni a tárgyalásra, akkor mindenki készüljön a legrosszabbra. A levélben foglaltak szerint gázpalackok, lőfegyver, második világháborús aknagránát van a birtokában és nem riad vissza azok használatától sem. A fenyegetés a férfi közvetlen lakókörnyezetére és egy közeli pénzintézetre is vonatkozott.

a
A férfi vélhetően komolyan gondolta a levélben írt fenyegetéseket, a bejárati ajtó mellé számos „fegyvert" készített.


A kapitányságvezető kiemelte: mint minden hasonló tartalmú fenyegetést, így ezt is komolyan vették és a bejelentést követően azonnal nekiláttak az adatgyűjtésnek. Kiderült, hogy a férfi többhetes pszichiátriai kezelésen volt túl, korábban már a feleségét és több családtagját is megfenyegette. A feleség elmondása szerint egy gázpalackot ugyan tartanak otthon, ám a levélben felsorolt egyéb eszközökről nem tud.

Ennek ellenére nem volt kizárható a fenyegetőzés valódisága. A rendőrök megbizonyosodtak arról, hogy a férfi egyedül van a házban, és gondoskodtak arról is, nehogy időközben valamelyik családtag hazamenjen. Végül egy trükkel sikerült kicsalniuk a házból F. Zoltánt, majd az utcán elfogták.

Az ezt követő helyszíni szemlén aztán kiderült: nem volt alaptalan a rendőrök óvatossága. A házban teljes „házi fegyverarzenálra" bukkantak. A főbejáratnál és a hátsó ajtónál is bekészített a férfi egy-egy teli, „kibiztosított" gázpalackot, mellette egy doboz gyufával. Emellett a bejáratnál egy ötliteres teli benzineskannával, csőre töltött légpuskával, fejszével, vasvillával és számos, különböző méretű késsel szerelkezett fel a fenyegetőző. A hátsó ajtóhoz pedig még egy motoros láncfűrészt is helyezett. A házkutatás során azonban lőfegyvert és robbanószert nem találtak a rendőrök.

Minderre tekintettel a férfit előállították, aki kihallgatása során elmondta: egész nap arra készült, hogy jönnek érte a rendőrök. Állítása szerint eltökélt volt arra, hogy harcoljon a végsőkig, akár a házat is magára robbantotta volna. A rendőrök a fenyegetőzőt a pszichiátriára szállították, majd kezdeményezték előzetes letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

A férfit az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították. Ellene közveszélyokozás előkészületének gyanújával folyik nyomozás
szakértők bevonásával.

Olvasóink írták

 • 7. tonybacsi 2011. december 01. 17:36
  „#6
  aztán mire készűltők? háborura???”
 • 6. bojtár 2011. november 23. 10:00
  „2. Csumpika 2011.11.22. 16:05
  nekem az összes ismerősömnek van”
 • 5. Jandex 2011. november 23. 05:16
  „3. Gomboc 2011.11.22. 17:06
  Mennyi ilyen pszichópata élhet még közöttünk?!

  Lessél be a parlamentbe ott sokkal veszélyesebbeket találsz. :)”
 • 4. sopronilakos55 2011. november 22. 20:52
  „2. Csumpika 2011.11.22. 16:05
  Akkor te a 10 ből a 10. vagy :D
  valóban szánalmas a fotó”
 • 3. Gomboc 2011. november 22. 17:06
  „Mennyi ilyen pszichópata élhet még közöttünk?!”
 • 2. Csumpika 2011. november 22. 16:05
  „bojtár 2011.11.22. 11:12!
  Nem tudom, Te hogy vagy vele, nekem nincs puskám otthon, pedig falun lakom, és a környezetemben sincs senkinek. Neked talán van?
  A gázpalack meg valószínűleg a tűzhelyhez van kötve. Talán foglalták volna le, nehogy az asszony tudjon főzni vacsorát?”
 • 1. bojtár 2011. november 22. 11:12
  „Ez komoly:) aNem azt mondom,hogy ne legyen óvatos a hatóság ,de ezt a képet nem mertem volna kirakni falun 10 lakásból 9-ben ezek megtalálhatóak meg ez a gyufásdoboz bizonyítékként ez sem semmi:) amivel pedig a legnagyobb kárt tehette volna az a GÁZPALACK nincs a képen.Én nem tudom ,de ilyenkor az illetékesek nem röhögik el magukat az ilyen kép láttán?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számadás a városvédőknél

A Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület holnap délután 5 órakor tartja évzáró összejövetelét a Flesch… Tovább olvasom