Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Rikárdó családja a fővárosba költözik a gyógyulásért

A hároméves Burai Zoltán Rikárdó halmozottan sérült, mosonmagyaróvári óvodába nem tudják felvenni. Fejlesztését a budapesti Pető Intézetben vállalnák, ezért a családja a fővárosba költözne.

Nehezen tudunk időpontot egyeztetni, mert Burai Zoltán, a 25 éves édesapa pékként dolgozik a hét minden napján, sokszor éjszaki váltásban. Családjával: Bakonyi Hajnalkával és a hároméves Rikárdóval is kevés időt tölthet. A fiatal anyuka azonban éppen a kisfiú betegsége miatt nem tudott munkát vállalni.

– Rikárdó nyitott gerinccel, dongalábbal és kétoldalú csipőficammal született. Eddig nyolc műtéten esett át, így már képes pár lépést megtenni – kezdi történetüket az édesanya, Hajnalka. A halmozottan sérült gyereket nem tudták felvenni egyetlen mosonmagyar-
óvári óvodába sem.

– Fontos lenne számunkra, hogy gyermekünk közösségben legyen, hasonló korú társak között. Hiányzik is számára, de segítene is fejlődésén – veszi át a szót az édesapa. Zoltán szerint a budapesti Pető Intézet óvodája jelentené számukra a megoldást. Az intézménybe felvették a gyermeket, így októbertől megkaphatná az állapotának megfelelő, nélkülözhetetlen fejlesztést.

Zoltán és Hajnalka kisfiuk, Rikárdó fejlesztését szem előtt tartva Budapestre költöznek.
Zoltán és Hajnalka kisfiuk, Rikárdó fejlesztését szem előtt tartva Budapestre költöznek.

A család albérletben lakott, az anya nem tudott munkát vállalni a gyermek állapota miatt, a fővárosi és pécsi kezelések és műtétek pedig felemésztették a család anyagi tartalékait, sőt, kölcsönök felvételére szorultak egy-egy műtétet megelőzően. A család – mely június óta a Családok Átmeneti Otthonában (CSÁO) lakik – a kicsi érdekeit szem előtt tartva ezért hamarosan a fővárosba költözik.

– Ha a kisfiam óvodába járna, már én is munkát vállalhatnék, így családunk talpra állhatna – fűzte hozzá az édesanya, aki ezúttal is köszöni, hogy a hétvégén megrendezett Városközpontiak Napja keretében ilyen sokan támogatták őket. A Családok Átmeneti Otthona munkatársai szervezésében valamivel több mint 42 ezer forint gyűlt össze a Burai család számára.

– Szerettünk volna Buraiék számára a fővárosban egy átmeneti otthonban helyet találni, de ez sajnos nem sikerült. A család előtakarékosság keretében összegyűjtötte már a fővárosi albérlet kauciós összegét. Ahhoz, hogy együtt maradhassanak, költözhessenek, az apának fel kell mondania munkahelyét és a fővárosban újat keresnie, ami több hetet is igénybe vehet – magyarázza már Zalánné Giczi Erna családgondozó, az átmeneti otthon szakmai vezetője, aki elmondta: Rikárdóra két hét múlva vár a kilencedik műtét. Aki a családnak valamilyen formában támogatást tudna nyújtani, Bakonyi Hajnalka 70/584-6729-es telefonszámán érdeklődhet.

Olvasóink írták

 • 12. Losba 2010. szeptember 28. 13:01
  „11.
  igazad van, én nem ismerem őket, de ha így lenne, és tudnák róluk valami negatívat, akkor sem osztanám meg internetes hozzászólás keretében, névtelenül negatívumokat szórni valakire- mire jó?...szánalmas, ..a szemébe biztos mosolyognak..
  Remélem nem kerülnek ilyen helyzetbe, hogy ezzel legyenek egy újság oldalán, de ha így lesz, biztos szeretettel várják idegenektől a névtelen életvezetési útmutatásokat.”
 • 11. sanyi00 2010. szeptember 28. 11:45
  „Kicsi-lány és Rebeka 67!!!!!!!!!!!!!! Nagyon gonoszok vagytok,inkább ne írjatok semmit!!Kitartást a szülőknek!Mindenből van kiút csak keresni kell.”
 • 10. buktamano 2010. szeptember 27. 10:44
  „Nem tudjátok milyen lehet a fiatal házaspárnak azt feldolgozni, hogy beteg gyermekük született. Senki sem tudja, csak aki "benne van".
  Nem ismerem a családot, nem tudom, hogy mire fogják költeni a 42.000 Ft-ot (és amit még esetleg kapnak), de azért az csak jelent valamint, hogy összespóroltak egy kis pénzt legalább a leendő albérletre. Akarnak és mernek lépni, szerintem ez most a legfontosabb. Bízzunk benne, hogy a kisfiú érdeke lesz nekik mindig legfontosabb.”
 • 9. akinemfél 2010. szeptember 24. 22:02
  „Pesten sokkal tobb a munkalehetoség és tobbet is fizetnek. Tehát a kisfiú oviba jár majd,ahol szakemberek kezelik,
  Anyuka így már dolgozhat és "a család talpra áll",Apuka is gyorsan talál jol fizeto munkát.
  Mindenki jobban jár,kisfiú is,Anyuka is,Apuka is.
  Szép az élet !”
 • 8. pancser 2010. szeptember 24. 21:56
  „Fiatal, szép, megnyerő, mosolygós család, ki gondolná a nyomasztó gondjukat. Legyen szerencséjük, de leginkább csak magukra számíthatnak.”
 • 7. Rebeka67 2010. szeptember 24. 21:54
  „Azért a mosolygós anyuka szájában a cigi mindig ott lóg! Lehet, hogy hármas többet tud! Igaz az is, hogy a pici is mindig ápolt.”
 • 6. Gabcsi 2010. szeptember 24. 11:55
  „Ami a cikk lényege,magyarán a móvári óvodák,és egy beteg kisfiú jövendő élete.”
 • 5. kicsi_lany 2010. szeptember 24. 09:34
  „4-es!

  nem vagyok az, csak tudok dolgokról...”
 • 4. buxa 2010. szeptember 23. 16:55
  „3-as de gonosz vagy!”
 • 3. kicsi_lany 2010. szeptember 23. 12:30
  „remélem a 42ezer Ft-ból jut a kisfiúnak is és nemcsak az anya portfólióira és ruháira...”
 • 2. buktamano 2010. szeptember 23. 09:12
  „Remélem sikerül megoldani a Budapestre költözést és állást találniuk a szülőknek!!! A kisfiúnak sikeres műtétet és minden jót kívánok!!! Jó látni, hogy ennyi baj mellett mosolygós, aranyos családról van szó! Ritkaság! Nincs esetleg közzétehető bankszámlaszám?”
 • 1. sicc 2010. szeptember 23. 07:52
  „Terhesgondozáson nem vették észre ,nem szűrték ki? Sajnálom, sok erőt kívánok nekik a gyógyuláshoz !
  Látszik rajtuk a képen, a sok rossz ellenére boldog, mosolygós család.
  Nagyon rossz, hogy nálunk ilyen rugalmatlanok az óvodák. A cukros, liszt,tej allergiás gyerekeket is problémás oviba járatni, az már nem tetszik az ovódáknak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkészült a Barátság utca Mosonmagyaróváron

A Nyugat-dunántúli Operatív Program ˝Belterületi utak fejlesztése˝ című pályázati kiírásban… Tovább olvasom