Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Revizorok az MTE-nél

Az Első MTE 1904 most megválasztott elnöke, dr. Szeredi Ádám még nem vette át az ügyeket.
dr. Szeredi Ádám
Közölte:: felkért egy revizorcéget, hogy vizsgálja át a könyvelést, mert az egyesület korábbi gazdálkodá- sáért nem tud felelősséget vállalni. Az Első Mosonmagyaróvári Torna Egylet 1904 a napokban tartott tisztújító közgyűlésén a tagság egyhangú szavazással dr. Szeredi Ádámot választotta az egyesület elnökévé.

Az új elnök a Kisalföldnek elmondta: a megbízatás nagy megtiszteltetés számára, ugyanakkor hatalmas felelősség is, mivel az MTE jelenleg súlyos pénzügyi válságban van. Az elnök legfontosabb és sürgető célja a finanszírozás rendbetétele, hiszen mint mondja: a város presztízse nem engedi meg, hogy az MTE labdarúgócsapata visszalépjen a másodosztályból.

– Korábban elég volt 35 millió forint évente, most azonban több mint 100 millióra van szükség a normális működéshez. Jelentős az egyesület adósságállománya is. Tudomásom szerint közel 10 milliós hátralékot halmozott fel. Csodák nincsenek, a dolgokat rendbe kell tenni munkával és akarattal. A gazdálkodás rendbetétele érdekében az egyesület pénzügyi felügyeletét Méhes Lászlóné vette át. A finanszírozás ügyében jelenleg is folynak a tárgyalások helyi vállalkozókkal és több pozitív visszajelzést is kaptam – mondta Szeredi Ádám.

– Az egyesület gazdasági ügyeinek rendezése mellett a szakosztályok egyenjogúságát kell megteremteni, hogy a normális működésük biztosított legyen. A labdarúgó-szakosztályban az elsődleges cél a csapat első hat közé kerülése. No és az, hogy meg tudjon felelni a „mi városunk, a mi csapatunk" szlogennek, s így a szurkolók a magukénak érezhessék az együttest. Az eddigieknél nagyobb hangsúlyt kívánunk fektetni továbbá az utánpótlás-nevelésre – ezzel együtt a fiatalok egészségmegőrzésére – is.

– Amikor felvetődött annak a lehetősége, hogy elvállalom az egyesület elnöki tisztét, sokan óvtak ettől, mondván, hatalmas a kockázata. Tisztában vagyok azzal, hogy a sport és futball ingoványos terület, ám úgy vélem, hogy ebben az esetben nem mérlegelésre, hanem segítségre van szükség.

– Az elnöki kinevezéssel az ügyek tényleges átvétele még nem történt meg, mivel mindenképpen indokoltnak tartom az átvilágítást. Felkértem egy revizorcéget, hogy vizsgálja át a könyvelést, mert az egyesület korábbi gazdálkodásáért nem tudok felelősséget vállalni. A revízió eredményét a jövő hét közepére ígérték, a részletekről csak ezután tudok beszélni – hangsúlyozta dr. Szeredi Ádám.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kibövűl a szolgáltatás

Mosonmagyaróváron  3200 otthon és 200 intézmény fűtését, melegvíz-ellátását biztosítja a Joule Kft.Mintegy 1,5 milliárd forintból a Motimtól megvásárolt berendezések mellé egy új gőzkazánt és két nagy teljesítményű gázmotort telepített a mosonmagyaróvári energia- szolgáltatást elnyert társaság. A becslések szerint az új így csaknem 1,5 milliárdos megtakarítás érhető el. Tovább olvasom