Kisalföld logö

2018. 08. 18. szombat - Ilona 18°C | 29°C Még több cikk.

Revíziós Napok Mosonmagyaróváron

Popély Gyula történészprofesszor a felvidék revíziójáról, majd a II. világháború utáni felvidéki magyarság sorsáról tartott előadást.
A Jobbik mosonmagyaróvári ifjúsági tagozata szombaton Mosonmagyaróváron tartotta Revíziós Napok nevű rendezvénysorozatának következő állomását, témája középpontjában a Felvidék állt.

Tompa Judit, a rendezvény ötletgazdája és Kopetti Tamás, a mosonmagyaróvári Jobbik alapszervezet elnöke a sajtótájékoztatón elmondták - a rendezvénysorozat célja, hogy Magyarország XX. századi történelméből nem csak a keserűséget és a kudarcot idézze, hanem rámutatna arra a tényre, hogy erős, bátor és hűséges nemzet voltunk.

Popély Gyula történészprofesszor a felvidék revíziójáról, majd a II. világháború utáni felvidéki magyarság sorsáról tartott előadást. Beszédében kiemelte, hogy a Trianon-kérdés egy olyan probléma, mely öröklődik és soha nem ér véget.

Galéria kép

Előadást tartott még Kassai Gyula, felvidéki református lelkész is, aki a kettős állampolgárság kihatásairól mesélt, mint személyes érintett, valamint Farkas Gergely Orsszággyűlési képviselő, aki a Jobbik Ifjúsági Tagozatának tevékenységei és terveiről beszélt.

A nemzeti kerekasztal beszélgetésen részt vett Pál Gábor, a Jobbik sajtófőnőke, Vágó Sebestyén és Zagyva György Gyula Országgyálűsi képviselők, Csetényi Zsolt felvidéki magyar, és Tompa Judit főszervező.

A közvetlen beszélgetés témájának középpontjában az állt, véleményük szerint hogyan lehetne segíteni a magyarságuk vállalása miatt atrocitásokat ért felvidékieknek. Beszéltek a témával kapcsolatok Országgyűlési munkájukról, és válaszoltak a közönség kérdéseire.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadállatok testközelből

A csütörtökön nyílt levéli időszaki kiállítás a vadászat történetét mutatja be az őskortól… Tovább olvasom