Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

Részegen tolatott kamionnal - Kék hírek Mosonmagyaróvárról

A perselypénzt akarta megszerezni egy hajléktalan egy mosonmagyaróvári templomból, továbbá ismeretlenek törtek be a Mosonvár utcai fémhulladék-átvevő telepre. S részegen tolatott egy kamionsofőr. Kékfény a környékről.

Rezet és töltőt loptak

Mosonmagyaróvár–Újrónafő - Ismeretlenek törtek be a minap a Mosonvár utcai fémhulladék-átvevő telepre. Az elkövetők 800 kilogramm vörös- és sárgarezet vittek el, mintegy 700 ezer forintos kárt okozva ezzel. Ugyancsak betörők jártak az Újrónafőhöz tartozó Császárréten is. Itt az egyik cég bekerített telephelyére mentek be a tolvajok és az ott lévő műhelyből egy targonca-akkumulátortöltőt vittek el 400 ezer forint értékben.

Részegen tolatott kamionnal

Mosonmagyaróvár - Az egyik helyi üzem udvarán tolatott egy nyerges vontató, ám eközben nekiütközött a porta melletti sorompónak, s le is törte azt. A sofőr az ütközés után még vagy harminc métert ment hátrafelé, mire megállt. A baleset miatt kihívott helyszínelő megszondáztatta a kamionost, az eszköz pedig pozitív értéket mutatott. A sofőr ráadásul olyan mértékben volt ittas, ami már bűncselekmény kategóriába tartozik, így a helyszínen bevonták a jogosítványát és ittas járművezetés vétsége miatt indult ellene eljárás.

Szintén ittas vezetés miatt vették el a jogosítványát annak a dunakiliti férfinak is, akit a város határában az 1-es főúton igazoltattak a rendőrök. A férfi meglehetősen felönthetett a garatra, mielőtt a volán mögé ült, mivel még a szondát is csak nehezen, sokadik próbálkozásra tudta megfújni. A műszer által mutatott érték jócskán meghaladta a szabálysértési kategóriát, így ittas járművezetés vétsége miatt indult a sofőr ellen büntetőeljárás.


Fejszével templomba

Mosonmagyaróvár - A kora hajnali órákban érkezett bejelentés a minap a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére arról, hogy egy férfi a mosoni Nepomuki Szent János-plébániatemplom ajtaját fejszével feszegeti. A kiérkező járőrök a közelben elfogták azt a hajléktalan férfit, aki így próbált meg bejutni a templomba. Megtalálták nála a fejszét is, aminek a feszegetés közben kettétört a nyele. A férfi állítása szerint a perselypénzt akarta így megszerezni. Ellene egyebek mellett betöréses lopás kísérlete miatt indult eljárás.

Olvasóink írták

  • 2. RickCartman 2011. január 10. 21:40
    „1. hozzászólás zolizozo 2011.01.10. 14:14
    A réztolvajnak, vagy az akkumulátortöltőt lopó tolvajnak a keze megmaradhat? Na és a részeg sofőrnek mi legyen a büntetése?”
  • 1. zolizozo 2011. január 10. 14:14
    „Miért nem vágják le a kezét,az ilyen semmirevalónak? Én megtenném, valószínűleg csökkenne a betörés!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépül a mosoni belváros

Megszépül a mosoni városrész központja, a félidejénél tartó fejlesztés funkcióbővítéssel is jár. Tovább olvasom