Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 21°C | 31°C Még több cikk.

Részben felelt meg a két nemzetiségi önkormányzat

Az Állami Számvevőszék a célszerűségi és költséghatékonysági szempontokat érvényesítve – más ellenőrzési témával összehangoltan – első alkalommal ellenőrizte a jánossomorjai nemzetiségi önkormányzatokat.
Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrizte a Jánossomorjai Német Nemzetiségi Önkormányzat és a Jánossomorjai Roma Nemzetiségi Önkormányzat gazdálkodásának működését.

A német nemzetiségi önkormányzat együttműködésének szabályozása kisebb tartalmi hiányosságok kivételével megfelelt a jogszabályi előírásoknak. A város a szabályozási hiányosságok ellenére biztosította a nemzetiségi önkormányzat működésének tárgyi és személyi feltételeit.

„A nemzetiségi önkormányzat feladatellátásának tárgya összhangban volt a törvény előírásaival. Biztosította az alapvető feladata ellátásához szükséges szervezeti, személyi és anyagi feltételeket. Kötelező feladatai körében ellátta a képviselt közösség érdekképviseletével, az esélyegyenlőség megteremtésével kapcsolatos tevékenységeket. Önként vállalt feladatként a képviselt közösség kulturális autonómiája meg-
erősítése érdekében feladatokat látott el a hagyományápolás és közművelődés területén" – áll az ÁSZ nyilatkozatában.

A roma nemzetiségi önkormányzat együttműködésének szabályozása is kisebb hiányosságok kivételével megfelelt az előírásoknak. „Önként vállalt feladatokat látott el a hagyományápolás területén, azonban a képviselő-testület 2011-ben a törvényi előírásokkal ellentétesen önkormányzati hatósági jogkörbe tartozó ügyben jogosulatlanul döntött" – olvasható az ÁSZ sajtóközleményében.

A polgármesternek, a jegyzőnek, a képviselő-testületnek és a nemzetiségi önkormányzat elnökének az Állami Számvevőszék az ellenőrzés megállapításainak hasznosítására több intézkedést javasolt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csokoládét és halkonzervet rejtett a ruhájába a mosonmagyaróvári üzletben

Miután a bolt alkalmazottja a biztonsági helyiségbe kísérte a férfit, önként előadta az árucikkeket. Tovább olvasom