Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Repülőgéproncsokat kerestek Bodakon

Nem múltak el izgalom nélkül az ünnepek a határszéli szlovákiai településen, Bodakon. A pozsonyi légiirányítók segélyhívó jelzéseket észleltek a községből, majd mentőszolgálatok és önkéntesek fésülték át a határt. Repülőroncsot azonban nem találhattak.
Rejtélyes S. O. S. jelzéseket kaptak a pozsonyi légiirányítók a karácsonyi ünnepek alatt. Egy repülőgép segélykérő hívásait már órák óta észlelték, s rögtön mozgósították a mentőszolgálatokat. A vészjelek a magyarok lakta Bodak település – mely a Dunával elválasztott, szemközti szomszédja Dunaszigetnek – felől érkezett, nem kis riadalmat okozva az ott lakók körében.

A felsorakozó százötven fős mentőcsapat mellett a zsolnai kutyás keresők, a dunaszerdahelyi járási rendőrség is beszállt a kutatásba, s önkénteseket is toboroztak a faluból. Közel három és fél órán keresztül fésülték át a határt. Egy speciális, műszaki berendezésekkel ellátott repülőgép is útnak indult, ám a keresés hasztalannak bizonyult.
Ekkor már a helyiek egy tizenkét fős magánrepülőgép katasztrófájáról is beszéltek. Ez azonban rémhírnek bizonyult.

Többórányi kutatás és riadalom után a pozsonyi légiirányítók közölték, hogy sikerült azonosítani a vészjelzés forrását: egy, a fővárosi Stefánik repülőtér kifutópályáján veszteglő személyszállító gép meghibásodott jelzőberendezése adta a jeleket. Ekkor már a helyi sajtó mellett a szlovák kereskedelmi televíziók munkatársai is a roncsokat keresték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Befektetést csábító arany háromszög

Bécs, Pozsony és Budapest közelsége uniós csatlakozásunk előtt különösen vonzza a Szigetközbe és… Tovább olvasom