Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Rendszám nélkül quadoztak

Mosonmagyaróvár - Négy quados is belefutott a rendőri ellenőrzésbe a hétvégén Mosonmagyaróváron. A járművek egyikének sem volt forgalmi rendszáma, műszaki vizsgája, sőt, még biztosítása sem.
Közúti ellenőrzést tartottak a hétvégén a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság munkatársai, amikor észrevették, hogy a Halászi úti benzinkútnál három quad áll. Közülük kettő rendszám nélküli volt. A járművek a töltőállomáson várakoztak, így nem vettek részt a közúti forgalomban, a rendőrök ezért félreálltak és várták, hogy kigördüljenek az útra.

A várakozás közben a rendőrök egyszer csak két feltűnően mély hangú járműre lettek figyelmesek, amik a város felől érkeztek. Közelebb érve kiderült, hogy két quadról van szó. Miután ellenőrizték őket, kiderült, hogy noha mindkettőre kellene, egyiken sem volt forgalmi rendszám, nem volt hatósági engedélyük és biztosításuk sem.

Sőt, az egyik jármű sofőrjét korábban eltiltották a vezetéstől és a tiltás ugyan már lejárt, ám a fiatalember nem vett részt az előírt utánképzésen, így nem volt jogosítványa. Még tartott az igazoltatás, amikor ismét csak erős hangú járművek tűntek fel, újabb két quad közeledett.

A benzinkútnál várakozó egyik társuk kiszaladt az út szélére és integetett, hogy nehogy beforduljanak a töltőállomásra. Ők azonban nem értették a jelzést és vesztükre befordultak. Ezek a járművek sem rendelkeztek hatósági engedéllyel és jelzéssel, valamint biztosítást sem kötöttek rájuk.

A rendőrök a négy quad tulajdonosával szemben szabálysértési eljárást indítottak. A rendőrség tájékoztatása szerint a gyártó cégek típusbizonyítvánnyal látják el a quadokat. Ezek a bizonyítványok tartalmazzák és igazolják, hogy a jármű 50 köbcentiméter alatti vagy feletti és részt vehet-e a közúti forgalomban.

Az 50 köbcentiméter alatti járművek kötelező felelősségbiztosítással vehetnek csak részt a forgalomban. Az 50 köbcentiméter felettieket pedig műszaki vizsgáztatni kell. Vannak azonban olyan quadok, amik nem rendelkeznek típusbizonyítvánnyal, így ezeket nem lehet forgalomba helyezni és nem vehetnek részt a közúti közlekedésben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hegyeshalom–Csorna: A vasútért zsebbe kell nyúlni

Hegyeshalom - A közlekedési reform részeként térségi vasútként működhetne csak jövő évtől a… Tovább olvasom