Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 1°C | 7°C Még több cikk.

Rendőrökre támadt a szabálytalan sofőr

Nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett két rendőrjárőr pénteken éjszaka.
Nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett két rendőrjárőr pénteken éjszaka, miközben megpróbáltak elfogni egy lámpa nélkül, vélhetően ittasan vezető férfit Jánossomorján. A rendőrökre támadó sofőrrel szemben hivatalos személy elleni erőszak, illetve vesztegetés kísérletének gyanúja miatt indul eljárás. Közúti ellenőrzést tartottak a rendőrök péntek éjszaka Jánossomorján, amikor éjfél után nem sokkal egy világítás nélkül közlekedő személyautóra lettek figyelmesek. A járőrök meg akarták állítani az autót, ám a sofőr miután észrevette őket, gyorsan lekanyarodott az egyik mellékutcába. A rendőrök utánamentek, azonban a kocsi vezetője egy idő után megállt és futva próbált továbbmenekülni.

Megrugdosta a rendőröket

A két járőr, miután utolérte a férfit, vissza akarta kísérni az autóhoz, és közölték vele, hogy megbilincselik. A sofőr ennek ellenszegült, próbálta magát kiszabadítani. Eközben a jeges és havas úttesten elestek. A férfi továbbra is szabadulni akart, s megrugdalta a rendőröket. A dulakodás során végül a járőröknek sikerült megfékezniük és megbilincselniük az egyébként rendkívül erős testalkatú férfit. A sofőr, amikor már látta, hogy „nincs kiút", és nem menekülhet a felelősségre vonás alól, érdekes ajánlattal állt elő.

100 ezer forinttal próbált vesztegetni

A megfékezett férfi nem kevesebb, mint 100 ezer forintot vett elő és ajánlott fel a járőröknek, ha elengedik. A rendőrök ezt visszautasították és előállították a férfit, akinél az ittasság gyanúja is felmerült, ezért vérvételre kísérték. Az elfogás közben mindkét rendőr nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az 53 éves jánossomorjai férfit őrizetbe vették, ellene hivatalos személy elleni erőszak és vesztegetés kísérletének alapos gyanúja miatt az ügyészségi nyomozóhivatal indított vizsgálatot. Az elsődleges vizsgálat szerint a sofőr vélhetően az ittas vezetés miatt próbált elmenekülni a rendőrök elől.

Főkapitányi jutalom

A férfit elfogó két járőrt példamutató munkájuk elismeréseként a megyei rendőrfőkapitány jutalomban részesíti a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság mai évértékelő értekezletén.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz fenyegetheti Szigetközt

Dominik Kocinger másfél évtizede a Szlovák Köztársaság kormány meghatalmazottja a bős–nagymarosi ügyben: ezalatt nálunk közel fél tucat kormánybiztos foglalkozott a Duna ügyével. A Kisalföld megkérdezte tőle: mekkora esélyt lát arra, hogy Szigetköz valóban részesüljön a bősi elektromos energiából, s mit kérhetne ezért cserébe Szlovákia. Tovább olvasom