Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Rendőrök várták a nemzet rozmárját Halászin - Feljelentés lett a Duna átúszásból - fotók, videó

Rendőrök várták Schirilla Györgyöt a parton idei első téli úszásán Halászin. Kiderült: engedély nélkül úszta át a „nemzet rozmárja" a Mosoni-Dunát.Ezt pedig a rendezvény szervezőjének kellett volna biztosítania – tudatta a hatóság a parton.

Schirilla szívélyes fogadása Halászin


Noha négy éve soha nem volt probléma ebből az egyébként több száz embert érdeklő rendezvényből, most azonban egy jogszabályi változás miatt tavaly óta minden a Duna és mellékágait érintő eseményről – Rajkától Mohácsig – a dunai vízirendészetnek tudnia kell.

Schirilla átúszta a Dunát (II). Fotók: Cseh Róbert


Nos úgy tűnik, tudtak is róla, ha Komáromból Halásziig utaztak emiatt, ám az előzetes tájékoztatás helyett utólagos feljelentés lett az ügy vége. A település polgármestere ellen ugyanis szabálysértési eljárás indult.

Videó: Cseh Róbert


Majthényi Tamás mint mondja: meglepte a rendőri intézkedés, hiszen mindent megtettek a téli úszás biztonsága érdekébe. Búvárok és egészségügyi szolgálat is a helyszínen gondoskodott Schirilla György biztonságáról, mint ahogy eddig minden évben.

Schirlla Györgyöt is meglepte a rendőri fellépés. Azt mondja: bár a rendezvény szervezésében nem ő volt az illetékes, eddig soha nem volt probléma a téli úszásával.

Előzmények:

Igazi téli időjárás, sűrű hóesés várta Schirilla Györgyöt idei első téli úszásán szombaton Halászin a szabadstrandon. Százak bíztatták a partról a „nemzet rozmárját", aki már negyedik alkalommal úszta át a fagyos folyót Halászin.

Schirilla átúszta a Dunát


Schirilla nyolc percet töltött az alig egy fokos vízben. Átúszott a túlpartra, ott „sárfürdőt" vett az iszapban, majd vissza a szabadstrandra. Ott a parton még friss hóban is „hófürdőzött" egyet.

Schirilla átúszta a Dunát (II). Fotó: Nagy Ferenc


Schirilla Györgyre a vízben ezúttal is a mosonmagyaróvári Deepex búvárai vigyáztak, míg a parton az Oxy-Mov mentőautója és személyzete vigyázott a „nemzet rozmárja" egészségére.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több százan töltötték a kolbászt - fotók

Közel negyven csapat tagjai tekerték a húsdarálót és a töltőt szombaton az Itató szabadstrandnál… Tovább olvasom