Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Rendkívüli ülést akarnak a pénzügyi helyzetükről

Kistérség - A kistérség polgármesterei a hónap végén rendkívüli testületi ülésen tanácskoznak, hogy pénzügyeiket megvitassák a jövő évi költségvetés tükrében.

A Mosonmagyaróvári Többcélú Kistérségi Társulás csütörtöki ülésén javasolták a nagytérségi hulladékprojektben érintett önkormányzatok találkozóját is.

A kistérségi társulás legutóbbi, csütörtöki ülésének rendhagyó módon a mosonmagyaróvári Karolina Kórház adott otthont: ezzel köszönte meg ugyanis az intézmény a környékbeli településeknek a belgyógyászat felújításában nyújtott segítséget. Vermes Tamás kórházigazgató kiemelte Kovács Gábor lébényi polgármester munkáját, és bizakodását fejezte ki a további együttműködések tekintetében.

Napirend előtt Széles Sándor, Máriakálnok polgármestere a nagytérségi hulladékprojektben érintett települések összehívását és találkozóját javasolta. Ugyanis olyan kérdések várnak megválaszolásra, mint, hogy a pályázathoz szükséges önkormányzati tízszázalékos önrész harmincra emelése után a húszszázalékos emelkedés a lakosságot terheli-e, vagy hogy miként kezelik a betéteket, milyen feltételek mellett történik a kezességvállalás. Továbbá azoknak az önkormányzatoknak, melyek nem vállalják az önrészt és a kezességet, a későbbiekben milyen anyagi terhet jelent majd a szolgáltatás.

A társulás első félévi beszámolójával kapcsolatban Juhász József (Hédervár) elmondta: a féléves mérleg bevételi és kiadási főösszege 200 millió 532 ezer forint, a féléves teljesítés bevételi oldalon 51,3 százalékos, a kiadás 53,2 százalékos.

Az ülésen módosították a társulási megállapodást: 2010 januárjától a kistérség tartja fenn az Egyesített Szociális Intézményt és a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgáltató Központot. Juhász József szeptember végére rendkívüli testületi ülést javasolt, melynek a hédervári kastélyszálló adhatna otthont.

– Tekintsük át az önkormányzatok költségvetését, vitassuk meg helyzetünket és keressünk áttörési pontokat – hangsúlyozta a településvezető. A tanácskozáson több polgármester is felszólalt a szúnyoggyérítés kapcsán. Tóth István, az irtásért felelős kistérségi elnökhelyettes összegezte az idei permetezések tapasztalatait. Nyitott kérdés, hogy a jövőben más kistérségekkel összefogva végzik-e a munkálatokat vagy a települések kisebb csoportokban rendelik meg a gyérítést.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Partra viszik a régi halászi hidat

Csörlővel és drótkötéllel kezdték partra vontatni a régi Mosoni-Duna hidat csütörtökön délután Halászin. Várhatóan hétvégére teljesen eltüntetik a régi szerkezetet. Tovább olvasom