Kisalföld logö

2018. 03. 21. szerda - Benedek -4°C | 5°C Még több cikk.

Rendkívüli ülésen sem döntöttek az Iskola utcai telekről

A mosonmagyaróvári telek eladása miatt hívtak össze rendkívüli képviselő-testületi ülést, végül mégsem döntöttek erről.

Úgy tűnik, nem múlhat már el képviselő-testületi ülés anélkül, hogy napirendre ne vegyék az Iskola utcai telektömb eladását. Legalábbis az elmúlt hónapokban minden alkalommal téma volt ez, sőt, úgy tűnik, ősszel ismét előkerül. A testület még májusban jelölte ki értékesítésre a királydombi üresen álló ingatlant. Ezt követően aztán a múlt hónap elején döntöttek az eladásra pályázat kiírásáról.

Az Iskola utca, Erzsébet tér, Királydomb utca által határolt 9232 négyzetméteres területre nyilvános pályázatot írtak ki. Az ingatlanért négyzetméterenként legalább nettó 12 ezer forintot várt az önkormányzat. A cél az, hogy ezen a részen a mosoni belváros megújuljon és olyan beépítés jöjjön létre, ami minden szempontból összhangban van a környezetével. Éppen ezért a város olyan vevővel kíván szerződést kötni, aki az árat is megadja, s beépítési elképzelése is elfogadható. A kiírás szerint a pályázónak beépítési tervet kellett készítenie a terület hasznosításáról. A városvezetésnek határozott elképzelései vannak az ingatlan hasznosítását illetően. A régóta üresen álló telektömbön egy fedett vásárcsarnokot, mellette pedig élelmiszer-áruházat látnának szívesen. Éppen ezért a pályázatok elbírálásakor nagy súllyal bírt a beépítési koncepció.

A kerítés mögötti üresen álló királydombi telektömb közvetlen szomszédja a felújított Erzsébet térnek. Fotók: Méhes Ákos
A kerítés mögötti üresen álló királydombi telektömb közvetlen szomszédja a felújított Erzsébet térnek. Fotók: Méhes Ákos


A június végi ülésen került a testület elé a felhívásra beérkezett egyetlen ajánlat. Az ebben felvázolt beépítési koncepció egybeesett ugyan az önkormányzat elképzeléseivel, ám más okok miatt egyelőre mégsem történhet meg az adásvétel. A testületi ülést megelőzően a gazdasági és a mosoni bizottság is megvitatta az ajánlatot és nem találták azt kellően kimunkáltnak. Ezért végül javaslatukra a testület eredménytelennek nyilvánította az eljárást és újra kiírták a pályázatot. Akkor az ajánlattevő a várt vételár felét kínálta csak a telektömbért.

A hónap közepéig várták az újabb ajánlatokat az ingatlanra, az eladáshoz szükséges döntéshez pedig a minap hívtak össze rendkívüli testületi ülést. A megadott határidőig egy pályázat érkezett, amit a mosoni és a gazdasági bizottság együttes ülésén értékelt. Úgy tudjuk, ezúttal a kínált vételár már megfelelt az előzetes várakozásoknak. A bizottságok a pályázatot érvényesnek minősítették. A mosoni bizottság a terület beépítésére vonatkozó fejlesztési elképzelést támogatta. A gazdasági bizottság az ajánlat szerinti fizetési kondíciókat viszont kedvezőtlennek tartotta. Ezért azt javasolta a képviselő-testületnek, hogy a pályázatot ismételten nyilvánítsák eredménytelennek.

Árvay István alpolgármester az ülésen kifejtette: a pályázat beérkezését követően a cég írásban jelezte: pontosítani kívánja ajánlatát, ám a bizottsági ülésen nem tudott megjelenni. „A szóbeli egyeztetések másról szólnak, mint az írásbeli ajánlat" – fogalmazott az alpolgármester. Árvay István ezért azt javasolta: ezúttal ne nyilvánítsák eredménytelennek az eljárást, hanem csupán halasszák el a döntést. A testület végül úgy határozott, hogy a szeptemberi ülésen bírálják el a beérkezett ajánlatot.

A cél az, hogy olyan beépítés jöjjön létre, ami minden szempontból összhangban van a környezetével.

Olvasóink írták

 • 3. tökmindegy 2013. július 23. 15:20
  „juhi

  Ott a pont.”
 • 2. kocsoggorog 2013. július 23. 09:19
  „juhi nyilván magadból indulsz ki.. Egyébként, ha egy nyilvános pályázatra egy ajánlat érkezik, ugyan mi értelme lenne a korrumpálásnak?”
 • 1. juhi 2013. július 22. 21:45
  „Az ajánlat tevő keresi a megfelelő zsebeket, a bírálók meg a nekik megfelelő ajánlatot. Őszig csak megtalálják.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéréseiket még nem igazolta vissza a kormány

A kormány már korábban tudatta: a jól gazdálkodó települések – vagyis ahol nem volt szükség hitelátvállalásra – ˝jutalmat˝ kapnak. Tovább olvasom