Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Rendkívüli ülés az elbocsátásokról

Mosonmagyaróvár - Rendkívül bizottsági ülésen szeretné tisztázni az önkormányzat a Bolyai-iskolából a bíróság szerint jogellenesen elküldött három pedagógus ügyét.
Kedden számoltunk be arról, hogy a munkaügyi bíróságon pert nyert a Bolyai-iskolából elküldött három pedagógus. Felmentésük így összességében több mint 18 milliójába került az önkormányzatnak. A Kisalföldben megjelentek kapcsán Nagy István alpolgármester elmondta: az oktatási törvény módosításából fakadó kötelezőóraszám-emelkedés miatt az önkormányzatnak létszámcsökkentést kellett végrehajtatnia. Ennek jegyében a testület megalkotta a szükséges rendeletet.

– Tisztázásra várnak azok a körülmények, hogy az önkormányzatra nézve elkerülhetetlen teendő végigvitele miként járhatott ilyen következményekkel. Ezért rendkívüli oktatási bizottsági ülés összehívását kezdeményezzük, ahol meghallgatjuk az igazgatót is a per folyamatáról. Azt mindannyian reméljük, hogy belátható időn belül nem fogalmazódik meg hasonló kormányzati kényszer, mely végső soron ismét szembeállítja egymással az önkormányzatokat és intézményeiket. Feszültségek helyett mindkét oldalon magas színvonalú, nyugodt, értékteremtő munkára lenne most már végre szükség – mondta Nagy.

Olvasóink írták

 • 20. egy kíváncsi 2008. június 26. 22:10
  „Van hír a rendkívüli ülésen elhangzottakról?”
 • 19. ddd 2008. június 19. 23:05
  „de ezt senki sem látja h az illető igazgató mennyit tett az iskoláért...”
 • 18. pfff 2008. június 17. 19:43
  „"3. Nem igénylik, hogy minden körforgalom- avatáson vagy gulyásfőző- versenyen főszereplők legyenek."

  :D Ott a pont”
 • 17. Tóth Károlyné 2008. június 17. 14:48
  „Tisztelt Vadalma!

  A véleménynyilvánítás joga mindenkit megillet, nem függ(het) helyesírási ismeretektől. A nyilvánosság pedig a demokrácia egyik fontos záloga. A Kisalföld e megnyilatkozási lehetőséggel ezt a célt szolgálja (tetszik vagy nem).
  Hogy miért nem képviselők, akik megírták a véleményüket? Néhány ötlet:
  1. Nem vágynak politikai karrierre.
  2. Sikeresek a szakmájukban, és ez megelégedéssel tölti el őket.
  3. Nem igénylik, hogy minden körforgalom- avatáson vagy gulyásfőző- versenyen főszereplők legyenek.
  4. A mai magyar közéletet látva nem kívánnak közszereplést vállalni (Aki korpa közé keveredik....).
  Az önkormányzati intézmények ügyeinek megoldására három szempontot mindenképpen javasolnék:
  1. A törvények és jogszabályok tiszteletben tartása.
  2. Szakértelem.
  3. Emberi tisztesség.”
 • 16. pfff 2008. június 17. 13:54
  „"Csak azt nem értem, hogy az alábbi 13 remekbe szabott, bölcs hozzászólás alkotója miért nem ül ott a képviselő-testületben, és miért nem igazgatja sokkal, de sokkal jobban ezt a várost, mint tették azt az előzőek, és teszik a mostaniak?"

  A magadfajta "láblógatók" miatt! De ezt te is tudod.”
 • 15. egy helybeli 2008. június 17. 05:23
  „Vadalmának!
  Nem a helyesírást kell figyelned,hanem amit írnak a hozzászólók.
  Az emberek nem hülyék,te se nézd le őket!

  A 13 hozzászóló máshol teszi a dolgát ésremélem egyik sem követett el jogsértést.

  Az önkormányzati intézményekkel kapcsolatos nehézségeket pedig az önkormányzat elsősorban maga okozta saját magának.

  Erre a legjobb példa P.P. ügye.”
 • 14. vadalma 2008. június 16. 22:21
  „Hihetetlen, hogy mennyi okos, hozzáértő, jól tájékozott ember van ebben a városban....! (Bár sokuk a magyar helyesírásban nem oly magabiztos, mint a véleményében.)
  Csak azt nem értem, hogy az alábbi 13 remekbe szabott, bölcs hozzászólás alkotója miért nem ül ott a képviselő-testületben, és miért nem igazgatja sokkal, de sokkal jobban ezt a várost, mint tették azt az előzőek, és teszik a mostaniak? Nagyon kíváncsi lennék, hogy oldanák meg az önkormányzati intézményekkel kapcsolatos nehézségeket!”
 • 13. sajtkukac 2008. június 16. 20:27
  „Nem gondolom, hogy választ kapok a kérdéseimre, de azért leírom.
  1. Hány önkormányzati képviselő kér magyarázatot a 18 millióra? ( Hol az ellenzék?)
  2. A beosztott nevelő számonkéri a munkaadó igazgatóját?”
 • 12. Igazember 2008. június 15. 20:54
  „Az elmúlt egy évben sok szemetet söpörtek a szőnyeg alá az oktatás terén a város jelenlegi vezetői!
  1.a Haller élén igazgatót válltottak a politika szabályai szerint, az az balos helyett jobbos igazgató kellett! Netalán szakmailag legyen alkalmas meg sem fordult a fejükben!
  2.P.P. ügy!
  3.Hunyadi iskola szétverése! A döntéskor az alpolgármester csak a nem hivatalos vélemény kérést lobogtatta a testülleti ülésen amelyet az iskola a közigazgatási hivataltól kért, és a záró szakasza úgy szólt: "ezen levél csak a jog értelmezést szolgálja hivatkozni rá nem lehet az alkotmány bíróság határozata szerint!"
  A politikus persze kivétel!”
 • 11. Cseter János 2008. június 15. 15:31
  „Igen így van mint, ahogy a "harmadik óvári" írja! De sajnos már a munkaügyí bairóságon is bevezették a "perköltséget" ami kitudja, hogy áll, az érte adott szolgáltatási értékkel! A tapasztalatom az, hogy akár percenként 20-30 ezerre is rúghat! Ismétlem percenkét a tárgyalásokon! Ki is meri így a megalázottak, megkárosítottak közül reszkérozni azt, hogy talán akad becsületes bíróra? Nem is beszélve arról, hogy a munkaügyi bíróság itéletét meg lehet fellebbezni! A megyei bírókét már csak ügyvéd viheti tovább , ha meri egyátalán vállani! Ugyan is ott már a "talár becsülete" a tét és nem az pitiáner munkaügyi per! E mundérok becsültének a látszata, s fenntartása pedig sokkal fontosabb, mint az igazsászolgáltatás Magyarországon!”
 • 10. harmadik óvári 2008. június 15. 12:58
  „Kedves másik óvári!
  Igen, sok pedagógust elbocsátottak.
  De itt a munkaügyi bíróság kiderítette, hogy az igazgató nem járt el jogszerűen. Az talán nem baj, ha néha kiderül az igazság, ugye?
  Mindenkinek joga van bírósághoz fordulni, ha jogsérelem éri. Aki nem küzd az igazáért, azt lehet, hogy tényleg elfelejtik.
  Aki meg jogot sért, az viselje a következményét.”
 • 9. másik óvári 2008. június 15. 11:50
  „Mikor ezt a rendeletet hozta a kormány,tudni lehetett hogy ilyen perek lesznek,és ebből senki nem fog jól kijönni.
  Nem csak ez a három pedagógus lett elbocsátva,róluk miért nem szól a
  senki.Nekik nem volt pénzük,energiájuk biróságra menni,ők el is vannak felejtve.(még jó hogy nem került plusz 50 millióba)”
 • 8. matriné 2008. június 15. 10:52
  „Vajon a vesztes fél, azaz az Önkormányzat megfellebbezte a munkaügyi bíróság itéletét? Mert, ha igen akkor ott a megyei bíróságon fog eldőlni ez az ügy. De ha nem, akkor illö volna a bünügyi hatóságot is bevonni a hűtlen kezelés és a hivatali visszaélés gyanujával, nem is beszélve az iolyan állás üzérkedéssel amivel öt évre kineveztek a posztjára alkalmatlan , sőt károkozó egyént!”
 • 7. egy volt igazgató 2008. június 14. 09:15
  „A hatalom mindent elken amit akar.Sajnos a képviselőtestület eddig is tisztában volt az igazgató felelősségével,ennek ellenére szó nélkül kinevezte! Most a bizonyítványát akarja megmagyarázni azzal a bizottsággal,amelyik egy ellenszavazattal ..? szó nélkül megszavazásra ajánlotta 5 évre az igazgatót!! Szemfényvesztés,le az ilyen bizottsággal!!Ha ez a városi vezetés komolyan gondolja a rendcsinálást ,akkor saját berkeiben kell ezt megtennie...”
 • 6. egy óvári 2008. június 13. 19:30
  „Minden érintett iskola jogszerűen járt el.Csak P.P. nem.Ezt mindenki tudta eddig is. Mit kell ezen vizsgálni? P.P.-nek azonnal le kell mondania! Szégyent hozott az iskolára és a városra is.”
 • 5. Renegat 2008. június 13. 14:46
  „Ha a munkahelyemen csinálna ilyen bakit a személyzetis vagy akár annak a főnöke, akkor neki már nem nagyon kellene bejönnie dolgozni.
  Az önkormányzatnál nincs tulajdonosi érdek... csak az az érdek, hogy leteljen a 8 óra és a jó kis nyugdíjig kitartó állásban kenjük a sz*rt. Ez viszont közös érdekük... Mit várunk? Mit fognak tisztázni? Ki lesz a felelős? Mi lesz vele...? Ugyan már...

  Hja egyébként sem az ő pénzük... A mienk... a tiétek... 18 Mio-ból ezt-azt, akár maradandót lehetett volna a városnak összehozni. Ez nem demagógia... A tény, hogy hozzá nem értésből a város bebukott 18 Mio-t.... Ilyen volt... még több is... most szélesebb körben kiderült... Talán ilyen is volt... Na és????”
 • 4. oki 2008. június 13. 14:31
  „liszka neked nehéz lehet a kedvedre tenni...
  Ha van következmény lásd rendkívüli bizottsági űlés az a baj, ha nem lenne az lenne a baj. Szerintem ez a dolgok rendje. Valaki hibázott, a bizottság megállapítja, hogy ki...”
 • 3. liszka 2008. június 13. 12:07
  „Magyar módszer: ha valamit nem tudsz megoldani, vagy - mint ebben az esetben - el akarsz kenni (tisztára mosni), akkor bizottságozdizol.

  Ez kell nekünk. Bizottsági ülés.
  Valaki itt egyszer használta a "sz...rágás" kifejezést.

  Hát ez most valóban az lesz.”
 • 2. pfff 2008. június 13. 09:33
  „Nem kell a színjáték. Aki nem végzi felelőségteljesen a munkáját, illetve nem ért ahhoz ami a feladata, azt el kell küldeni (ez alatt most nem a tanárokat értem).
  Egyébként tipikus, hogy az önkormányzatoknál és hasonló helyeken mindig hozzánemértő emberek ülnek. Utána meg csak terelnek. Ilyenekkel kéne kezdeni a létszámleépítést/rendrakást.”
 • 1. tippelő 2008. június 13. 07:24
  „Ha valami felesleges, hát a rendkívüli bizottsági ülés az.
  Nagy Istvánt, az oktatást felügyelő alpolgármestert tanuként meghallgatták a munkaügyi perben. Kizárt, hogy ne tudjon részleteiben a történtekről.
  Dr Baloghné, az oktatási bizottság vezetője kolléganője a 3 elbocsátott pedagógusnak. Végigasszisztálta - ha nem szorgalmazta - elküldésüket.
  Ők fogják tisztázni a helyzetet? Itt, most elmondom a végeredményt: Minden jogszerű volt.
  Ez megint csak arra jó, hogy elkenjék az igazságot:Lám, mi mindent megtettünk! ?????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alakuló határtalan kapcsolatok

Határrégió - Pozsony agglomerációja Mosonmagyaróvárig tart. Az oktatás és egészségügy… Tovább olvasom