Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

Rendezték az utcák elnevezéseit

Tucatnyi utca kapott új nevet Dunaszigeten. Az önkormányzat kijavította a követhetetlen elnevezéseket.

A község követhetetlen, rendszertelen utcaneveit és házszámozását rendezte nemrégiben az önkormányzat. Az áttekinthető utcahálózat és házszámozás kialakítása érdekében egységesen meghatározták a közterület, az utcanév és a házszám fogalmát is.

A polgármester új utcanév javaslatainak kidolgozása során figyelembe vette a helyiek véleményét, a közterületre jellemző tulajdonságokat és a hagyományos elnevezéseket. Ennek nyomán a képviselő-testület több dunaszigeti közterület új elnevezéséről döntött.

Így Sérfenyőszigeten a Sérfenyő utca a Szitás-háztól a Maywaldig tart, a Csákány-parti közterület – beleértve a gátőrházat és a Schiessler-házat – Hársfa utca, a Tulipán vendéglőtől a Sérfenyői Majorig tartó közterület Híd utca, míg a sérfenyői temető előtti közterület a Harangláb utca nevet kapta.

Az Április 4. utca Fenéki híd felé vezető része a Kert utca, a középső közterülete Szél utca, míg a Gazfűi-Duna partjával párhuzamos zsákutca szakasza Vízpart utca elnevezésű lett. A Felszabadulás utcát Park utcára nevezték át. Cikolaszigeten az István utca visszakapta eredeti nevét, így Szent István út lett. A Fő utcára merőleges névtelen közterület az Erdősor nevet kapta.

Doborgazszigeten a Zátonyi Csárda, a mellette lévő lakóház, a Kühne-üdülő, a Strand étterem és a Kardos-ház előtti közterület neve Zátonyi tér lett. Az állami úthoz tartozó közterület, majd jobbra a kiskocsma előtti és Búrok felé vezető közterület Doborgaz utca néven marad, míg a Doborgaz utca töltés felé fennmaradó közterülete a Töltés utca nevet kapta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emberölés Darnózselin? - Betörtek a gyanúsított házába

Az elkövető a teraszajtón át juthatott be a házba, ahol szinte mindent felforgatott. Tovább olvasom