Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Rendetlen kamaszok a templom előtt

Sörösdobozt húztak a református templom kilincsére, sőt, a felújított épületre még matricákat is ragasztottak az ott gyülekezők. Néhányan a templomkertben végezték el dolgukat – panaszolja a mosonmagyaróvári református lelkész.
Úgy két hete kellemetlen és hívatlan vendégek keserítik meg Csáfordy Julianna mosonmagyaróvári református lelkipásztor reggeleit. Nyári mezőgazdasági munkára induló fiatalok gyülekeznek reggelente a református templom előtt. Minősíthetetlenül viselkednek, szemetelnek, szükségleteiket a templomkertben végzik. Egy alkalommal még a hirdetőtáblára kihelyezett igés lapot is meggyújtották.

– Körülbelül két hete történt először, hogy korán reggel kamasz fiúkra és lányokra lettem figyelmes, akik a református templom előtti járdán gyülekeztek – panaszolta Csáfordy Julianna. – Szavaikból úgy vettem ki, hogy nyári mezőgazdasági munkára indulnak, és itt várnak arra, hogy felvegye őket valaki. Volt úgy, hogy jöttek is értük, de volt olyan is, hogy senki nem vitte el őket. Ilyenkor egy darabig várakoztak, majd dolguk végezetlenül elszállingóztak. Sajnos, a viselkedésük felháborító volt. Hangoskodtak, a járdára ültek le, s a gyalogosok nem tudták őket kikerülni. Sőt, szemeteltek is. A templom előtti sövényre dobták félbehagyott szendvicseiket, szalvétájukat és a nejlonzacskókat. Nagy kupacnyi csikket is hátrahagytak. Dobozos sört ittak, és az üres dobozt ráhúzták a templom kilincsére. A tavaly felújított templomra meg matricákat ragasztottak. Néhányan beugrottak a templomkertbe és ott végezték el dolgukat. Egyik reggel pedig a hirdetőtáblára kitett igés lapot gyújtották meg.

Nem tudom, hogy kik ezek a fiatalok, melyik iskolába járnak, és milyen cég vagy magánszemély alkalmazza őket. Mindenesetre jó volna, ha az illető rendezné velük ezt a dolgot, és elmagyarázná nekik, hogy hogyan viselkedjenek, amíg várakoznak. Vagy pedig válasszon egy másik találkozóhelyet. Ez a tarthatatlan helyzet a református gyülekezetre is rossz fényt vet, mert azt gondolják az erre közlekedők, hogy e fiatalok a gyülekezet tagjai. A múltkor két biciklis beszélgetéséből elcsíptem azt a mondatot, amikor az egyikük így szólt a másikhoz: „Ezek református gyermekek!" Ezt a református fiatalok nevében kikérem magamnak – fejezte be Csáfordy Julianna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs szúnyogsegély

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nem tud pénzt adni a szigetközi szúnyogirtásra.… Tovább olvasom