Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Rendelettel tiltanák az utcai italozást

Mosonmagyaróvár - Az utcai garázdaságok, rendzavarások visszaszorítása érdekében rendelettel tiltaná meg Mosonmagyaróvár önkormányzata a közterületi alkoholfogyasztást a városban. Ha elfogadják a tervezetet, novembertől már szabálysértés lesz az utcai italozás.
Több alkalommal foglalkoztunk már lapunkban a magyaróvári belvárosban gyakorta előforduló rongálásokkal, garázdaságokkal. Elsősorban az úgynevezett Bermuda-háromszögben, a Magyar és a Jókai utcákban fordultak elő ilyen esetek.

Az ottani vendéglátóhelyek előtt általában hétvégente éjszakánként összegyűlt fiatalok „borgőzös" állapotban verekedtek, kiabáltak, padokat, ereszcsatornákat és virágtartókat törtek, illetve dobáltak a közeli Lajta-ágba. A garázdaságok visszaszorítása érdekében már hosszú ideje megfogalmazódott az igénye egy helyi rendelet megalkotásának, amivel szigorítanák a közterületi alkoholfogyasztást. Ezzel megoldódhatna e régóta fennálló probléma.

A szakmai előkészítést követően a közelmúltban elkészült a közterületi alkoholfogyasztást korlátozó rendelet tervezete, amit csütörtöki ülésén tárgyal az önkormányzat képviselő-testülete. Az előkészítés során számos település – Mezőkövesd, Százhalombatta, Szekszárd, több budapesti kerület, Dabas, Gyomaendrőd – hasonló rendeletét vizsgálta meg a városháza annak érdekében, hogy a tapasztalatokat hasznosítva hatékony jogi szabályozást vezessenek be Mosonmagyaróváron is. Amennyiben a testület elfogadja a rendeletet, annak hatálya kiterjed a város teljes közigazgatási területére.

A tilalom azonban nem vonatkozik majd az érvényes közterület-használati szerződéssel rendelkező vendéglátóegységek teraszára, kitelepülésére nyitvatartási időben, az engedéllyel szervezett alkalmi rendezvényekre annak ideje alatt, illetve minden év szilveszter éjszakájára – december 31-én délután 4 órától másnap reggel hatig. Aki megszegi a tilalmat, szabálysértést követ el és vele szemben a közterület-felügyelő, illetve a rendőrség helyszíni bírságot szabhat ki. Amennyiben a képviselők áldásukat adják a rendelettervezetre, november 1-jétől már nem lehet italozni Mosonmagyaróvár közterületein.

Méhes Ákos
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tizenöt éve terelték el a Dunát

Dunacsúny (Cunovo) - Éjszaka is folyt a munka, köbös betonkockák kerültek az uszályokról a Dunába… Tovább olvasom